Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ήδη βουλευτής και στο εξής θα είναι και περιφερειάρχης σε μια από τις μεγαλύτερες και διασημότερες περιφέρειες της Γαλλίας η 26χρονη ανιψιά της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, που σάρωσε στις περιφερειακές εκλογές προκαλώντας σοκ στη χώρα.

Η νεαρή Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν θριάμβευσε στις χθεσινές εκλογές, φτάνοντας στην πρώτη θέση από τον πρώτο γύρο και συνεχάρη τον εαυτό της για αυτή την «ιστορική νίκη», όπως την ονόμασε. Η περιφέρεια Προβένς-Αλπεων-Κυανής Ακτής βρισκόταν στα χέρια του σοσιαλιστικού κόμματος τα τελευταία 18 χρόνια.

Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Πρόκειται για εντελώς ιστορικό σκορ!» ήταν η φράση της Μαριόν Λεπέν, η οποία γίνεται 26 ετών στις 10 Δεκεμβρίου. «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχισμένοι για το ποσοστό, το οποίο μας τιμά και μας γεμίζει ευθύνη» πρόσθεσε η νεαρή πολιτικός από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος Εθνικό Μέτωπο στην πόλη Ποντέ, μια από τις 11 πόλεις που το ακροδεξιό κόμμα κέρδισε στις εκλογές του περασμένου έτους και όπου η σαμπάνια έρρεε άφθονη το βράδυ της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου.

«Το παλιό πολιτικό σύστημα πέθανε. Ενας μεγάλος άνεμος ελπίδας και αλλαγής φυσάει στην περιφέρεια» είπε ακόμη. Η μεγάλη κίνηση της Μαριόν Λεπέν ήταν να συμμαχήσει με άλλα κινήματα της δεξιάς, ειδικά στην περιοχή των Αλπεων, πράγμα που ποτέ δεν είχαν κάνει ως σήμερα ούτε ο παππούς της -ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος- Ζαν Μαρί Λεπέν, ούτε η θεία της -πρόεδρος του κόμματος- Μαρίν Λεπέν.

Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Και πράγματι το αποτέλεσμα της νεαρής ακροδεξιάς υποψήφιας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού έφτασε το 40% την ώρα που ο δεξιός υποψήφιος (βουλευτής και δήμαρχος της Νίκαιας) έχασε με 26% και το σοσιαλιστικό κόμμα με 16%.

Για πολλούς είναι το νέο κορίτσι-θαύμα της ακροδεξιάς στη Γαλλία. Είναι μόλις 25 ετών, αλλά έχει ήδη σπάσει... πολλά ρεκόρ. Και όλοι στο πρόσωπό της βλέπουν την επόμενη ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου. Μένει να διευκρινιστεί αν θα γίνει ομαλά και με τις ευλογίες της θείας της, Μαρίν, ή θα γίνει... αλλιώς, όπως δηλαδή έκανε η Μαρίν με τον πατέρα της και ιδρυτή του κόμματος, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πριν από τρία χρόνια, η Μαριόν Μαρεσάλ Λε Πεν έγινε η πιο νεαρή βουλευτής στην ιστορία της Γαλλίας. Ήταν μόλις 22 ετών και φοιτήτρια στο δεύτερο έτος στη Νομική στη Σορβόνη ακόμα... Είναι η αγαπημένη του παππού ακροδεξιού πρώην ηγέτη ο οποίος την ώθησε να βγει στο πολιτικό προσκήνιο. Αντίθετα με τους μεγαλύτερους, η 26χρονη Μαριόν έχει χαμηλό προφίλ και δεν εκτίθεται ιδιαίτερα με ακροδεξιές απόψεις.
Προβάλλει προς τα έξω μια ιδιαίτερα συντηρητική ιδεολογία και αυτό την κάνει συμπαθητική στο παραδοσιακό σώμα ψηφοφόρων του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Το 2014 η μικρή Μαριόν πήρε 80% ψήφων στην κεντρική επιτροπή του κόμματος και ξεπέρασε ακόμη και την πρόεδρο θεία της Μαρίν Λεπέν καθώς και τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Ωστόσο, κάτω από το αγγελικό πρόσωπο και την ήρεμη φωνή κρύβεται μια καθαρόαιμη εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Οταν έγιναν οι μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία εναντίον του γάμου των ομοφυλοφίλων η νεαρή Μαριόν διαδήλωνε στην πρώτη γραμμή.
Θεία και ανιψιά επισήμως έχουν άριστη σχέση αλλά οι φήμες άλλα λένε. Οι δύο ξανθές ηγερίες του ακροδεξιού κόμματος έχουν συχνά ανταγωνιστική σχέση. Για παράδειγμα: Υποψήφιος στην περιφέρεια Paca ήταν ο ιδρυτής-πατέρας Λεπέν, ο οποίος στο μεταξύ μάλωσε με την κόρη του και αποσύρθηκε από την κούρσα. Τη θέση του πήρε η μικρή Μαριόν η οποία σάρωσε στις χθεσινές εκλογές. Η θεία Μαρίν Λεπέν αναγκάστηκε να μπει επικεφαλής σε περιφέρεια της βόρειας Γαλλίας για να μην είναι μόνο η ανιψιά της υποψήφια!

Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Ξανθιά, νεαρή, χωρίς μακρά πολιτική εμπειρία αλλά έξυπνη η μικρή Λεπέν. Στο ραδιόφωνο Europe1, ο έμπειρος δημοσιογράφος Ζαν-Πιέρ Ελκαμπάς της αναγνώρισε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ότι ξέρει «να παίζει πολύ καλά». Αλλά ακόμη και στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις η νεαρή Λεπέν ξέρει να στέκεται καλύτερα από τη θεία της, η οποία συχνά χάνει την ψυχραιμία της και φθάνει σε ακρότητες.

Πρόσφατα, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, η εκπρόσωπος της νέας γενιάς των Λε Πεν έκανε... με τα "κρεμμυδάκια" έναν έμπειρο πολιτικό: τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ. Στο debate που έκαναν οι δυο τους, η 25χρονη δεν τον άφησε να... πάρει ανάσα και του επιτέθηκε χρησιμοποιώντας δικές του εκφράσεις.

Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Αντίθετα από τη θεία της, που συζεί με τον σύντροφό της και τα τρία της παιδιά από το δεύτερο γάμο της και συνηθίζει να λέει πως «οι Καθολικοί δεν θα με συμπαθήσουν ποτέ εξαιτίας των διαζυγίων μου», η νεαρή Μαριόν είναι παντρεμένη με έναν επιχειρηματία και έχουν μαζί μια κορούλα, την ενός έτους Ολύμπ.
Η Μαρίν χαλαρώνει να διασκεδάζει σε νυχτερινά κέντρα με παρέες "Εβραίων, Αράβων, γκέι ή και Μασόνων ακόμα", όπως λέει μέλος του κόμματος που δεν... πολυσυμπαθεί την πρόεδρό του. Αντίθετα, η Μαριόν πηγαίνει στον καθεδρικό Chartres για το ετήσιο προσκύνημα και υποσχέθηκε να κόψει τις επιδοτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα στην Κυανή Ακτή όπου κέρδισε.
Ενώ η Μαρίν Λε Πεν είχε δίπλα της ως επικεφαλής σύμβουλο έναν πρώην σοσιαλιστή, ο οποίος "συνελήφθη" από το περιοδικό Closer να κάνει διακοπές με τον σύντροφό του και γι’ αυτό αναγκάστηκε σε παραίτηση, η Μαριόν έχει ταχθεί κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και συμμετείχε ενεργά στο κίνημα που "κατέβασε" εκατομμύρια Γάλλους στους δρόμου το 2012.

Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Η Μαριόν φαίνεται πως ξέρει πολύ καλά πως να χτίσει το προφίλ της. Και ποιους να έχει δίπλα της. Πρώτα απ’ όλα, τους Καθολικούς. Πολλοί Καθολικοί διανοούμενοι την... δασκάλεψαν για τα debates. Είναι η πρώτη αντιπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου που προσκλήθηκε σε θρησκευτικό συνέδριο, τον Αύγουστο και μάλιστα από τον Αρχιεπίσκοπο της Τουλόν. Και αυτό, αναφέρουν παρατηρητές, είναι ένα σημαντικό ρήγμα στο "τείχος" που φαίνεται πως μέχρι τώρα είχε υψώσει η Εκκλησία στο Εθνικό Μέτωπο.
Η Μαρίν Λε Πεν, αν και ευρωβουλευτής, έχει μιλήσει ανοιχτά κατά των Βρυξελλών και του ευρώ. Η Μαριόν έχει αποφύγει να πει πολλά για το θέμα. Η 25χρονη πολιτικός, εκτός από την Εκκλησία έχει μια ακόμη σημαντική στήριξη: τους επιχειρηματίες.
Τόσο η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου όσο και η 25χρονη ανηψιά της έχουν πολλές φορές διαψεύσει πως υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους. Τις ενώνει άλλωστε το κοινό τους παρελθόν: η Μαριόν είναι κόρη της αδερφής της Μαρίν, Γιαν, η οποία ήταν ανύπαντρη μητέρα και μεγάλωσε την κόρη της με τη βοήθεια της αδερφής της.

Μαριόν, Μαρίν κα Γιάν Λεπέν:

Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 9


Η μητέρα της, Γιαν Λε Πεν ήταν... λάτρης των κλαμπ και της νυχτερινής ζωής όπως η αδερφή της. Εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να δουλέψει στο Club Med. Παντρεύτηκε και χώρισε, όπως η αδερφή της. Η Μαριόν πήρε το επώνυμο του πατριού της και αργότερα έγινε γνωστό πως είναι κόρη του μακαρίτη δημοσιογράφου και διπλωμάτη Roger Auque, τον οποίο συνάντησε μια φορά, το 2012, όταν ήταν 13 ετών. Λέγεται πως η στροφή της στην πειθαρχημένη, χριστιανική ζωή, ήταν ο τρόπος της να ξεφύγει από μια περίπλοκη ηλικία.

Μαριόν Λεπέν, το κορίτσι-θαύμα της γαλλικής ακροδεξιάς -Ξανθιά, αγγελικό πρόσωπο, ακροδεξιές απόψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εθνικό Μέτωπο Γαλλία Μαριόν Μαρεσάλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ