Γαλλία, περιφερειακές εκλογές: Μεγάλη νίκη της Λεπέν, κερδίζει 6 από τις 13 περιφέρειες - iefimerida.gr

Γαλλία, περιφερειακές εκλογές: Μεγάλη νίκη της Λεπέν, κερδίζει 6 από τις 13 περιφέρειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη και ιστορική νίκη πετυχαίνει το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα exit polls, το Εθνικό Μέτωπο φαίνεται να εξασφαλίζει σε εθνικό επίπεδο από 27,5% μέχρι 30,6%. Κατά μέσο όρο, με βάση τα exit poll, το Εθνικό Μέτωπο συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, ακολουθούν οι Ρεπουμπλικάνοι του Νικολά Σαρκοζί με μέσο όρο 27% και τρίτο το Σοσιαλιστικό κόμμα του Φρανσουά Ολάντ με 23%.

Σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσειςινστιτούτων δημοσκοπήσεων, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας έρχεται πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες της Γαλλίας, ενώ καταγράφει τα υψηλότερά του ποσοστά σε τρεις περιοχές κλειδιά: Στον βορρά, στην περιφέρεια του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie), όπου υποψήφια είναι η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν, στην νοτιο-ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d' Azur, PACA) , όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η ανηψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν και στην ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Αλσατία-Καμπανία-Αρδέννες-Λορένη (Alsace-Champagne-Ardennes-Lorraine), όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ηγείται ο υπεύθυνος της στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

Λεπέν: Εξαιρετικό το αποτέλεσμα

Στις πρώτες της δηλώσεις για την ιστορική επιτυχία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν χαιρέτισε ένα «εξαιρετικό» εκλογικό αποτέλεσμα. «Αποστολή μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα την εθνική ενότητα που έχει ανάγκη η χώρα», προσέθεσε.

Σαρκοζί: Δεν θα υπάρξει συμμαχία με την Αριστερά κατά του Εθνικού Μετώπου στο δεύτερο γύρο

Ο ηγέτης του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί» Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν συνεργασίες, απόσυρση υποψηφίων ή τακτικές συμμαχίες με την αριστερά για να αντιμετωπισθεί η άνοδος της ακροδεξιάς κατά τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε ότι οι γάλλοι ψηφοφόροι δεν θα λάβουν απαντήσεις στους φόβους και τις αγωνίες του ψηφίζοντας για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρίν Λεπέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ