Βίζερ: Οι 4 όροι για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2016 - iefimerida.gr

Βίζερ: Οι 4 όροι για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2016

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει στο ακέραιο το πρόγραμμα, αν θέλει να βγει στις αγορές το 2016 και να λάβει ελάφρυνση χρέους, τόνισε ο Τόμας Βίζερ.

Θα πρέπει να ληφθούν οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις που αποτελούν πρόκληση για τις ελληνικές αρχές, σημειώνει ο επικεφαλής του EuroWorking Group σε συνέντευξή του στην Realnews.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα των συντάξεων, του φορολογικού συστήματος, τη φορολογία των αγροτών και το γενικό δημοσιονομικό σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα.

«Αν το πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς, κάτι που σήμερα ισχύει, και παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια του 2016, τότε εκτιμώ ότι η πρόσβαση στις αγορές είναι ένας στόχος εφικτός και θα ακολουθήσει ως λογική συνέπεια», δήλωσε ακόμη.

Σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση χρέους, τόνισε ότι αυτή δεν αναμένεται να συνδεθεί με νέους όρους και νέο μνημόνιο. «Δεν νομίζω ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει να κάνει με κανένα νέο μνημόνιο. Κανείς στην ΕΕ από όσο γνωρίζω δεν ενδιαφέρεται να καταλήξουμε σε τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόμας Βίζερ μεταρρυθμίσεις Euroworking Group
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ