Η Σύγκλητος του ΕΜΠ προειδοποιεί για την 17η Νοεμβρίου - iefimerida.gr

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ προειδοποιεί για την 17η Νοεμβρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φαινόμενο των επεισοδίων στις διαδηλώσεις και τις πορείες που πραγματοποιούνται στην Αθήνα έκανε τη Σύγκλητο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου να εκδώσει ανακοίνωση για το ενδεχόμενο να σημειωθούν έκτροπα, δολιοφθορές, αλλά και έκρηξη βίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τους εορτασμούς της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου.

H ανακοίνωση της Συγκλήτου:

«Για την πρόληψη ή αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, η Επιτροπή Εορτασμού οφείλει απλώς να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, καθώς την ευθύνη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση».

Με την ίδια απόφασή της η Επιτροπή Εορτασμού της Συγκλήτου ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν έχει αρμοδιότητα και δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για τη διάθεση χώρων η ευθύνη προστασίας και φύλαξης των οποίων έχει περάσει στα μέλη της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου, που ενημέρωσαν εγγράφως τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, επισημαίνουν ότι η ομαλή εξέλιξη του επικείμενου εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου εξαρτάται αποκλειστικά από «εξωτερικούς, ως προς το Ίδρυμα, παράγοντες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ