Ποινική δίωξη στον Αλέξη Μητρόπουλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή - iefimerida.gr

Ποινική δίωξη στον Αλέξη Μητρόπουλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη έπεσε η αυλαία της υπόθεσης φοροδιαφυγής που όπως όλα δείχνουν ήταν η αιτία να μείνει εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής Αλέξηςς Μητρόπουλος.

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Μητρόπουλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή μετά τη μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά από τις προσφυγές του Αλ. Μητρόπουλου.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια όταν δυο δικηγόροι κατήγγειλαν ότι ο Αλ. Μητρόπουλος δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για υπόθεση την οποία χειρίζονταν μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο της βουλής.

Ο Αλ. Μητρόπουλος πάντως έχει πολλές φορές διαφωνήσει με τα όσα καταγγέλλονται τόσο στο ΣΔΟΕ αλλά και προσφεύγοντας στα διοικητικά δικαστήρια.

Το ποσό που φαίνεται ότι απεκρύβη ήταν 400.000 ευρώ περίπου, το οποίο όμως με τις προσαυξήσεις και τους φόρους αγγίζει τις 900.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ