Δύο μονόλογοι που ξεχωρίζουν στη Θεσσαλονίκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Δύο μονόλογοι που ξεχωρίζουν στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσκαρ Ουάιλντ και Σωτηρία Μπέλλου. Κερδίζουν την προτίμηση του θεατρόφιλου κοινού στη συμπρωτεύουσα.

«De profundis» στο Θέατρο Αθήναιον
Μετά τις sold out παραστάσεις σε Αθήνα, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Ηράκλειο και Πάτρα, η εταιρεία θεάτρου Dum spiro spero παρουσιάζει το De profundis στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο βασισμένο στο κορυφαίο έργο του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ που έχει τη μορφή επιστολής την οποία έγραψε σε έναν νέο, που εξαιτίας του φυλακίστηκε και καταστράφηκε σε κάθε επίπεδο.
Στην παράσταση, παντρεύεται η επιστολή, με το τελευταίο του έργο το οποίο και έγραψε όταν αποφυλακίστηκε και είναι αφιερωμένο σε έναν συγκρατούμενό του στρατιώτη που καταδικάστηκε σε θάνατο για τον φόνο της γυναίκας του. Επί σκηνής βλέπουμε την ψυχή αυτού του στρατιώτη μετά την εκτέλεσή του και την πορεία του προς το καθαρτήριο του, πριν συνεχίσει για την τελική Κρίση. Η ψυχή του στρατιώτη σοκαρισμένη και μη αποδεχόμενη τη φοβερή της πράξη, καταφεύγει στη λήθη του εγώ και ταυτίζεται με το τελευταίο πρόσωπο που είδε στη φυλακή, δηλαδή τον Όσκαρ Ουάλντ. Κάποια στιγμή καταλαβαίνει πως πίσω από το κάθε προσωπείο κρύβεται μια φοβερή αλήθεια. Ο καθένας σκοτώνει αυτό που αγαπά. Έτσι, αναγνωρίζοντας τον εαυτό του και τις πράξεις του, εξιλεώνεται και η ψυχή συνεχίζει το ταξίδι της.

Δύο μονόλογοι που ξεχωρίζουν στη Θεσσαλονίκη [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Τη διασκευή των κειμένων, τη σκηνοθεσία, την ερμηνεία και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο Σπύρος Κυριαζόπουλος. Την επιμέλεια κίνησης εχει η Σεσίλ Μικρούτσικου και τον σχεδιασμό των φώτων ο Σάκης Μπιρμπίλης. Πρωτότυπη μουσική παράστασης γράφει ο Άλκης Λιβαθινός. Η παράσταση μετά τη Θεσσαλονίκη θα επανέλθει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τον κύκλο της στο θέατρο «Άνεσις».

Η παράσταση
«De profundis»
Θέατρο Αθήναιον: Βασιλίσσης Όλγας 35, τηλ. 2310 832060
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή για όλον τον Δεκέμβριο
Ώρα έναρξης: 21:15
Διάρκεια: 65 λεπτά
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό-νεανικό)

«Σωτηρία με λένε» στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Λίγες ώρες πριν από τη σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια Σωτηρία Μπέλου δεν σταματά να μιλά για την πολυτάραχη ζωή της, τα πρώτα χρόνια στη Χαλκίδα, την αναχώρηση για την Αθήνα μια μέρα μετά το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου, τη συνεργασία με τον Τσιτσάνη. Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Δύο μονόλογοι που ξεχωρίζουν στη Θεσσαλονίκη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Είναι το έργο της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου, την οποία η ίδια η Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Χριστίνα Χατζηβασιλείου και τον απαιτητικό ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου ερμηνεύει η Έφη Σταμούλη. Μαζί της επί σκηνής η Ειρήνη Μουρελάτου.
Σε αυτόν τον μονόλογο η σκληρότητα μπερδεύεται με την ευαισθησία, το παρόν με το παρελθόν, η αγάπη με το μίσος, αποκαλύπτοντας μια εκρηκτική προσωπικότητα που δεν χάνει, ούτε μια στιγμή, το χιούμορ και το πάθος της για τη ζωή.

Δύο μονόλογοι που ξεχωρίζουν στη Θεσσαλονίκη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η παράσταση
«Σωτηρία με λένε»
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Έναρξη: 18/12/2015 έως 6/3/2015
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη (18:00), Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο (21:00), Κυριακή (19:00)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέατρο Μονόλογοι Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ