Έκκληση Στουρνάρα: Να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Έκκληση Στουρνάρα: Να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι μεταρρυθμίσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα η Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, την οποία θα καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής της ΤτΕ θα απευθύνει έκκληση για συναίνεση στον πολιτικό κόσμο προκειμένου να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η ΤτΕ προβλέπει ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους η οικονομία θα βρίσκεται σε ύφεση ωστόσο υπό προϋποθέσεις είναι εφικτή η σταδιακή ανάκαμψη. Στο πλαίσιο αυτό, καθοριστικής σημασίας θα υπογραμμίζεται ότι είναι η αποδοχή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, προϋπόθεση προκειμένου το ΑΕΠ να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς μεταβολής, αποτελεί και η περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων και τελικώς η άρση τους καθώς και η βελτίωση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ