Καλιφόρνια: Ενας Ελληνας ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού - Είχε τσακωθεί μαζί του ο δράστης [εικόνες] - iefimerida.gr

Καλιφόρνια: Ενας Ελληνας ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού - Είχε τσακωθεί μαζί του ο δράστης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νικόλας Θαλασσινός, ένας Ελληνο-εβραίος 52 ετών είναι ανάμεσα στα θύματα του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες μάλιστα, ο Θαλασσινός, που ήταν συνάδελφος του Σαγέντ Φαρούκ, είχε έρθει σε σύγκρουση πριν δύο εβδομάδες μαζί του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο συγκεκριμένος καβγάς ήταν η αιτία της επίθεσης στο Κέντρο, το γεγονός όμως ότι το FBI έχει εντοπίσει στην οικία του δράστη και της συζύγου του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο το οποίο συμπεριλάμβανε από 5.000 φυσίγγια, βόμβες και υλικά κατασκευής αυτοσχέδιων μηχανισμών, έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το μακελειό μπορεί να ήταν προσχεδιασμένο.

Καλιφόρνια: Ενας Ελληνας ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού - Είχε τσακωθεί μαζί του ο δράστης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Όπως προκύπτει μάλιστα ο Φαρούκ που έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ φαίνεται να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί καθώς ήταν σε επαφή μέσω τηλεφώνου και κοινωνικών δικτύων με άτομα που έχουν δεσμούς με την διεθνή τρομοκρατία.

Καλιφόρνια: Ενας Ελληνας ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού - Είχε τσακωθεί μαζί του ο δράστης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο καβγάς

Σύμφωνα με την μαρτυρία μίας φίλης του Θαλασσινού, ο Ελληνο-εβραίος είχε έρθει σε σύγκρουση με τον Φαρούκ λίγο καιρό πριν. Όπως λέει η Kuuleme Stephens του είχε τηλεφωνήσει ενώ εκείνος βρισκόταν σε αντιπαράθεση με τον δράστη. Κατά την διάρκεια αυτού του τηλεφωνήματος είχε ακούσει το θύμα να φωνάζει ότι ο Φαρούκ «δεν συμφωνεί ότι το Ισλάμ δεν είναι μια ειρηνική θρησκεία». Η μάρτυρας άκουσε στη συνέχεια τον Φαρούκ να αντιτείνει ότι οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν το Ισλάμ, με τον Θαλασσινό να απαντά «Δεν ξέρω πως να μιλήσω μαζί του».

Καλιφόρνια: Ενας Ελληνας ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού - Είχε τσακωθεί μαζί του ο δράστης [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Όπως γράφει η Daily Mail επικαλούμενη δημοσίευμα της New York Post, ο Ελληνο-εβραίος έκανε συχνά αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για τον ιουδαϊσμό, ενώ η σελίδα του στο Facebook ήταν γεμάτη με αρνητικά σχόλια για τους μουσουλμάνους, ενώ είχε και αναφορές στις συντηρητικές του πεποιθήσεις.

Σε ένα από τα τελευταία του στάτους ο Θαλασσινός απαντά σε έναν χρήστη (όπως φαίνεται είναι μουσουλμάνος που ζει στη Ουκρανία) που κάνει αντισημιτικά σχόλια: «Τέλος πάντων το τελευταίο μου χόμπι φαίνεται πως είναι να μπλοκάρω ειδωλολάτρες αντισημιτικούς τρωγλοδύτες και έτσι απλά το αναφέρω αυτό για να προειδοποιήσω άλλους».

Η New York Post σημειώνει ότι νωρίς την Τετάρτη, ο Θαλασσινός ανέβαζε στο Facebook άρθρα για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν συνοδέυοντάς τα με αρνητικά σχόλια για τον Μπαράκ Ομπάμα.

«Ήταν πολύ ευσεβής πιστός»

Μιλώντας στα Μέσα η σύζυγος του Θαλασσινού, Τζένιφερ, περιγράφει τον 52χρονο ως έναν «πολύ ευσεβή πιστό», ενώ όπως αναφέρει ο 52χρονος εκφραζόταν ανοιχτά κατά του Ισλαμικού Κράτους και κατά των τζιχαντιστών.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στο διαδίκτυο και ήταν μαζί 14 χρόνια. Ήταν μεσσιανικοί Εβραίοι και όπως αναφέρει η Daily Mail, o Θαλασσινός ακολουθούσε πιστά τις παραδόσεις.

Καλιφόρνια: Ενας Ελληνας ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού - Είχε τσακωθεί μαζί του ο δράστης [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Αναγεννήθηκε πριν μερικά χρόνια και εξαιτίας αυτού είχα πολύ ισχυρή πίστη», λέει η γυναίκα του και συνεχίζει: «Έτσι ξέρω ότι βρίσκεται σε ένα πολύ καλύτερο μέρος».

Όπως υποστηρίζει μάλιστα η Τζένιφερ Θαλασσινός ο σύζυγός της είχε φέρει πολύ κόσμο κοντά στην θρησκεία τους. «Ήθελε να υπηρετήσει τον κύριο και να φέρει περισσότερους ανθρώπους κοντά του» συμπληρώνει.

Φίλοι του θύματος πάντως μιλάνε με καλά λόγια για τον 52χρονο αναφέροντας ότι πάντα έδινε απλόχερα τη βοήθεια σε όσους το χρειαζόταν.

Όσον αφορά στον δράστη, η σύζυγος του θύματος αναφέρει ότι γνώριζε ότι ήταν Μουσουλμάνος σύμφωνα με όσα υποστηρίζει όμως είχε καλές σχέσεις με τον άντρα της. «Τα πήγαιναν καλά. Από όσα γνωρίζω (ο Σάγεντ) τα πήγαινε καλά με όλους. Για αυτό όλο αυτό είναι σοκαριστικό». Παρόλα αυτά όπως σημειώνει είχε ενημερωθεί για τον καβγά που είχε με τον σύζυγό της.

«Είμαι σίγουρη ότι πέθανε υπερασπιζόμενος και προστατεύοντας άλλους ανθρώπους», λέει η Τζένιφερ Θαλασσινός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ