Τρισέ: «Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν έχει τελειώσει» - iefimerida.gr

Τρισέ: «Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν έχει τελειώσει»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξη του στη γερμανική Bild υποστήριξε πως η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν έχει ακόμη τελειώσει. Λίγο πριν παραδώσει τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στον Μάριο Ντράγκι εξέφρασε πάντως την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης να αποκαταστήσουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα υπό τον όρο ότι οι κανόνες της Συνθήκης Σταθερότητας θα εφαρμοσθούν πλήρως. Τόνισε όμως πως καθοριστικό ρόλο θα παίξει η άμεση ενεργοποίηση και εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μέσα στην εβδομάδα μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής.

Τέλος, επισήμανε πως η ΕΚΤ θα παρακολουθεί προσεκτικά την πρόοδο των μεταρρυθμιστικών μέτρων που θα λαμβάνουν οι κυβερνήσεις υπογραμμίζοντας πως «ήλθε πλέον ο καιρός για δράση».

Σε άλλη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» έκανε απολογισμό στο έργο του και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μάλιστα υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του να αγοράζει ομόλογα προβληματικών χωρών, δηλώνοντας στη γαλλική εφημερίδα πως η πολιτική της ΕΚΤ μπορεί να έμοιαζε τολμηρή για τη Γερμανία, αλλά έμοιαζε ελάχιστα τολμηρή για άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ