Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής η Πρόεδρος της Βραζιλίας - iefimerida.gr

Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής η Πρόεδρος της Βραζιλίας

(η Πρόεδρος της Βραζιλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρ όλη την επανεκλογή της πέρσι, η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ είναι από χθες αντιμέτωπη με μια πρόταση μομφής που θα μπορούσε να τερματίσει την πολιτική της καριέρα.


Μια από τις 10 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου σύμφωνα και με το Forbes για το 2015, η Ρουσέφ αντιμετωπίζει την αμφισβήτηση του Κογκρέσου που με χθεσινή του απόφαση εκκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες ενάντια στην Πρόεδρο της χώρας.
Η δημοτικότητα της Ρουσέφ έχει υποστεί σημαντική πτώση το τελευταίο διάστημα, με διαδηλώσεις και κατηγορίες για διαφθορά του κυβερνώντος κόμματος του οποίου ηγείται.
Η Βραζιλία αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο σημαντικά οικονομικά προβλήματα με την οικονομία της να μην αναπτύσσεται οπός θα επιθυμούσε η ηγεσία της.
Αν και η Ρουσέφ και το κόμμα της διατηρούν την απαραίτητη δύναμη στο νομοθετικό σώμα για να εμποδίσουν με την επικείμενη ψηφοφορία την ανατροπή της Προέδρου, τα σκάνδαλα και τα προτεινόμενα από την Κυβέρνηση μέτρα λιτότητας κάνουν κάθε πρόβλεψη αβέβαιη.
Η πλευρά της Προέδρου έχει διαμηνύσει ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει τις διαδικασίες απευθυνόμενη στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας για να τις κηρύξει άκυρες.

Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής η Πρόεδρος της Βραζιλίας | iefimerida.gr 0

(ο Πρόεδρος του Κογκρέσου, Εντουάρντο Κούνχα)


Ο Πρόεδρος του Κογκρέσου, Εντουάρντο Κούνχα που βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη απόφαση, δήλωσε ότι κατέληξε σε αυτήν, μετά και από την ετυμηγορία ελεγκτικού δικαστηρίου τον Οκτώβριο που κατέληξε ότι η Πρόεδρος παρατύπως χρησιμοποίησε κεφάλαια από κρατικές τράπεζες για να καλύψει κενά στον προϋπολογισμό.
Από την άλλη, οι υποστηρικτές της Ρουσέφ υποστηρίζουν ότι οι πράξεις του Κούνχα είναι εκδικητικές, επειδή ο ίδιος βρίσκεται υπό έρευνα για σκάνδαλο με ελβετικές τράπεζες και δωροδοκία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος βραζιλία Ντίλμα Ρούσεφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ