Goodreads Choice Awards: Οι αναγνώστες επιλέγουν τα καλύτερα βιβλία για το 2015 - iefimerida.gr

Goodreads Choice Awards: Οι αναγνώστες επιλέγουν τα καλύτερα βιβλία για το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο μυθιστόρημα της Harper Lee με τίτλο «Βάλε έναν φύλακα» και «Το κορίτσι του τρένου» της Paula Hawkins είναι τα αγαπημένα βιβλία της χρονιάς για τους χιλιάδες αναγνώστες-μέλη της ιστοσελίδας goodreads.

To goodreads είναι η πιο δημοφιλής βιβλιοφιλική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Πρόκειται για μια τεράστια on line κοινότητα που ξεκίνησε την πορεία της το 2007 στηριζόμενη στην πολύ απλή ιδέα: «ας μιλήσουμε για τα βιβλία που διαβάζουμε». Το goodreads δίνει τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να δημιουργήσει το δικό του ημερολόγιο ανάγνωσης, να προσθέσει βιβλία στην προσωπική του βιβλιοθήκη, να γράψει για τα βιβλία που διάβασε, να τα αξιολογήσει, να γνωρίσει κόσμο, να δει τι διαβάζουν οι φίλοι του και πάρει μέρος σε συζητήσεις για βιβλία και συγγραφείς. Επιπλέον, η σελίδα λειτουργεί ως μια τεράστια βάση δεδομένων όπου ο κάθε αναγνώστης μπορεί εύκολα να βρει το βιβλίο που ψάχνει και να πάρει πληροφορίες για όλα εκείνα που τον ενδιαφέρουν. Το goodreads σε αριθμούς: 40 εκατομμύρια μέλη, 1 δισεκατομμύριο βιβλία, 43 εκατομμύρια κριτικές αναγνωστών.

Φέτος, για 7η συνεχή χρονιά, οι χιλιάδες αναγνώστες-μέλη του goodreads ψήφισαν για τα βιβλία που ξεχώρισαν μέσα στο 2015.

Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ (Best Fiction) κέρδισε η Χάρπερ Λη για το βιβλίο της «Βάλε έναν φύλακα», ένα μυθιστόρημα-φαινόμενο που σκαρφάλωσε στην κορυφή των best seller σε ΗΠΑ και Αγγλία αμέσως μόλις κυκλοφόρησε.

Goodreads Choice Awards: Οι αναγνώστες επιλέγουν τα καλύτερα βιβλία για το 2015 | iefimerida.gr 0


Στο «Βάλε έναν φύλακα» η βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέας του κλασικού πλέον μυθιστορήματος «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» που την καθιέρωσε σε όλον τον κόσμο, προχωράει δύο δεκαετίες για να ξανασυναντήσει τους ήρωες του πρώτου της βιβλίου. Η Σκάουτ, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια των «Κοτσυφιών», έχει μεγαλώσει πια και ζει στη Νέα Υόρκη. Κάποια στιγμή επιστρέφει πίσω στο Μέικομπ για να δει τον πατέρα της. Οι γλυκόπικρες αναμνήσεις την κατακλύζουν, αλλά οι άβολες αλήθειες που θα ανακαλύψει για τους πιο αγαπημένους της ανθρώπους θα την κάνουν να δει τα πράγματα διαφορετικά και να θέσει υπό αμφισβήτηση όλες τις αξίες και τα πιστεύω της.

Οι αναγνώστες του goodreads μιλούν για ένα δυνατό, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα που μιλάει για τον ρατσισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την ευθύνη της προσωπικής επιλογής.

Το «Βάλε έναν φύλακα» θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Bell, σε μετάφραση της Σώτης Τριανταφύλλου.

Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΘΡΙΛΕΡ & ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ (Best Mystery & Thriller) κέρδισε η δημοσιογράφος Πόλα Χόκινς για το εντυπωσιακό συγγραφικό της ντεμπούτο με «Το Κορίτσι του τρένου», ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς.

Goodreads Choice Awards: Οι αναγνώστες επιλέγουν τα καλύτερα βιβλία για το 2015 | iefimerida.gr 1


Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Ρέιτσελ, μια νεαρή γυναίκα που παίρνει κάθε μέρα, την ίδια ώρα, το τρένο για να πάει στη δουλειά της στο Λονδίνο. Κάθε μέρα το τρένο σταματά σ' ένα σηματοδότη και εκείνη δεν χάνει τη ευκαιρία να παρατηρεί τα σπίτια δίπλα στις ράγες. Το ζευγάρι της "Τζες" και του "Τζέισον" είναι η αδυναμία της, χαίρεται να τους παρακολουθεί, της φαίνονται πολύ ευτυχισμένοι, σχεδόν τους ζηλεύει για την τέλεια ζωή τους. Ώσπου μια μέρα η Ρέιτσελ θα μάθει ότι η κοπέλα εξαφανίστηκε για πάντα, μυστηριωδώς. Και τότε θα προσπαθήσει να θυμηθεί. Είναι σίγουρη πως κάτι έχει δει, κάτι ξέρει. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο γιατί η Ρέιτσελ υποφέρει από κατάθλιψη και είναι εθισμένη στο αλκοόλ με αποτέλεσμα να έχει πολύ συχνά κενά μνήμης. Καθώς κανείς δεν δίνει σημασία στα λόγια μιας αλκοολικής, η Ρέιτσελ της θα πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια μόνη της.

Οι αναγνώστες του goodreads μιλούν για ένα θρίλερ για γερά νεύρα που θα μας κρατήσει ξύπνιους μέχρι το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Κορίτσι του τρένου» κέρδισε στην κατηγορία του με 106.149 ψήφους. Το δεύτερο βιβλίο ήταν το «Finders, keepers» του Στίβεν Κίνγκ με 32.451 ψήφους.

«Το κορίτσι του τρένου» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση του Αναστάσιου Αργυρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ