ΕΚΤ: Μείωσε στο -0,30% το επιτόκιο καταθέσεων - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Μείωσε στο -0,30% το επιτόκιο καταθέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kατά δέκα μονάδες βάσης μείωσε το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, αλλά διατήρησε σταθερό το επιτόκιο κύριας αναχρηματοδότησης.

Πιο... βαθιά στο κόκκινο μπαίνουν τα επιτόκια αποδοχής καταθέσεων από την ΕΚΤ, καθώς το Δ.Σ. αποφάσισε τη μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων στο -0,30%, από -0,20% μέχρι σήμερα.

Σταθερό στο 0,05% διατήρησε το βασικό επιτόκιο κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και το επιτόκιο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,3%.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ το ευρώ εκτινάχτηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ημερών, στο 1,07 έναντι του δολαρίου. Να σημειωθεί πάντως ότι οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων, κατά 20 μονάδες βάσης.

Μείωση κατά 7,8 δισ. στον ELA
Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΚΤ μείωσε στα 77,9 δισ. ευρώ το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες. Η απόφαση ισχύει έως την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 και πάρθηκε μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 7,8 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στην επιτευχθείσα πρόοδο στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ επιτόκιο καταθέσεις μείωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ