Mina's sauces: Mια startup για παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα - iefimerida.gr

Mina's sauces: Mια startup για παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία 42 νεοφυείς ομάδες μέσα από το έργο της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ.

Με την έναρξη της λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, αναδείχθηκε ένα «φυτώριο» καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας. Σκοπός του ΕΒΕΑ ήταν και παραμένει να συμβάλει, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Mina's sauces:
Η Mina's sauces έχει στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων με αυξημένη προστιθέμενη αξία τα οποία θα μπορούν να παράγουν μικρές επιχειρήσεις. Παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα όπως ξίδι, λάδι, χυμοί φρούτων, σουμάδα, μέλι, πετιμέζι, μπορούν να μεταποιηθούν σε διαφοροποιημένα προϊόντα που μπορούν να φέρουν μεγαλύτερο κέρδος και να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς στο εσωτερικό και εξωτερικό.
Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μεταποίησης τροφίμων υστερούν στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων. Ανταγωνίζονται με εταιρείες που διαθέτουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και τα περιθώρια κέρδους τους είναι πολύ μικρά. Η Mina's sauces δίνει την ευκαιρία στις εταιρείες αυτές να διαφοροποιηθούν. Δημιουργεί και προτείνει νέα προϊόντα καθώς και ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής, ώστε να μπορεί να αρχίσει η παραγωγή άμεσα
Είναι σημαντικό η καινοτομία να προστατεύεται έτσι ώστε να δημιουργείται ελεγχόμενο από ανταγωνισμό περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό η κατοχύρωση πατέντας στον ΟΒΙ είναι στρατηγικής σημασίας, ώστε οι εταιρείες που θα συνεργαστούν με την Mina's sauces να έχουν το πλεονέκτημα της μονοπωλιακής ή ολιγοπωλιακής αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό
Επειδή η θεωρία είναι καλή και εύκολη αλλά στην πράξη φαίνονται τα τρωτά σημεία και οι δυσκολίες, η Mina's sauces ξεκίνησε την παραγωγή και διάθεση προϊόντων. Ήδη γίνεται δειγματισμός σε Βέλγιο, Ολλάνδία, αλλά και Ελλάδα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις διαφοροποιήσεις της γευστικής κουλτούρας του Βορά και του Νότου.
Είναι σημαντική η αντιμετώπιση των δυσκολιών για την είσοδο νέων προϊόντων, την επιλογή της αγοράς που θα διατεθούν, το καλύτερο, αποδοτικότερο marketing για τα προϊόντα, καθώς και η δημιουργία συνεργασιών που θα βοηθήσουν στην εδραίωση των προϊόντων αυτών.

Το έργο Θ.Ε.Α. είναι μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, και εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Έργο: Αθήνα" και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ