Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βρετανοί που ειδικεύονται στις... ιδιαίτερες μελέτες έβαλαν στο μικροσκόπιό τους τη γυναικεία ανατομία και εξηγούν γιατί το γυναικείο στήθος «μεγάλωσε» τρία νούμερα μέσα στα τελευταία 100 χρόνια.

Η μελέτη, που αφορά τη Μεγάλη Βρετανία αλλά σε γενικές γραμμές έχει εφαρμογή σε όλες τις χώρες, διαπίστωσε ότι πριν 100 χρόνια οι Βρετανίδες, κατά μέσο όρο, φορούσαν σουτιέν B και τώρα φορούν DD. Με απλά λόγια το στήθος τους μεγάλωσε κατά πολύ και συγκεκριμένα κατά 6,3 εκατοστά.

Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Και αν και σε πολλούς αρέσει αυτή η αλλαγή στην ανατομία του γυναικείου σώματος, οι επιπτώσεις της δεν είναι και πολύ ευχάριστες για όλες τις γυναίκες, καθώς μεγάλο στήθος σημαίνει και πόνους στην πλάτη και άλλα προβλήματα.

Γιατί μεγάλωσε το στήθος των γυναικών

Οσο για το πού μπορεί να οφείλεται αυτή η σταδιακή μεγέθυνση; Οι γιατροί τονίζουν ότι έχει τις ρίζες της στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, χωρίς να αποκλείεται να έχουν παίξει ρόλο και τα καλλυντικά που χρησιμοποιούν οι γυναίκες αλλά και το γάλα που καταναλώνουν.

Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Μπέινμπριτζ του Κέιμπριτζ, σημειώνει ότι το στήθος των γυναικών μεγάλωσε γιατί άλλαξαν και οι διατροφικές τους συνήθειες. «Οι γυναίκες σήμερα τρώνε καλύτερα από ότι κάθε άλλη στιγμή στην Ιστορία. Και για αυτό δεν έχουν μόνο μεγαλύτερα στήθη, αλλά είναι και πιο ψηλές, με πιο φαρδείς ώμους και πιο ανοιχτά κόκαλα», υποστηρίζει.

Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Από την άλλη, καθηγητής του Πόρτσμουθ, βλέπει και έναν άλλο λόγο πίσω από την αύξηση του στήθους. Αυτός δεν είναι άλλος από την αύξηση του ποσοστού των παχύσαρκων γυναικών. «Ο μαστός αποτελείται κυρίως από λίπος και καθώς το λίπος αυξάνεται γενικά στο σώμα μιας γυναίκας, αυξάνεται και εκεί», αναφέρει συγκεκριμένα ο Νικολά Μπράουν και προσθέτει: «Αν κοιτάξετε την κατανομή των γυναικείων σωμάτων θα παρατηρήσετε ότι όσες έχουν μεγαλύτερο στήθος τείνουν να έχουν γενικά υψηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους».

Επίσης, όπως σημειώνει η Daily Mail, στη σταδιακή αύξηση του μεγέθους του στήθους έχουν συμβάλλει και άλλοι παράγοντες, όπως το ότι η γήρανση του πληθυσμού αυξάνει το μέσο όρο του στήθους στη Μεγάλη Βρετανία,(ο πληθυσμός εκεί γερνάει και είναι φυσικό καθώς μια γυναίκα μεγαλώνει να αυξάνεται και το στήθος της).

Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ακόμη, τα οιστρογόνα, οι ορμόνες που κάνουν το γυναικείο σώμα να αλλάζει παίζουν και αυτές το ρόλο τους. Και πώς αυξήθηκαν αυτές οι ορμόνες τα τελευταία χρόνια; Μέσω των αντισυλληπτικών χαπιών. Επιπλέον, τα χάπια που δίδονται ως θεραπεία για την εμμηνόπαυση λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Τέλος, η βρετανική εφημερίδα κάνει επίκληση σε έναν άλλον απίστευτο λόγο ο οποίος μπορεί να παίζει ρόλο στην αύξηση του μεγέθους του στήθους: Το μεγαλύτερο ποσοστό γάλακτος που πωλείτα στα σούπερ μάρκετς προέρχεται από έγκυες αγελάδες (δίνουν σταθερή προμήθεια γάλακτος) κάτι που σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό οιστρογόνων, κάτι το οποίο μεταφέρεται και στο γάλα. Μικρό ποσοστό αυτών, μπορεί βέβαια να αφομειθεί αιπό τον ανθρώπινο οργανισμό, δεν παύει όμως να είναι και αυτός ένας παράγοντας τον οποίο ειδικοί επικαλούνται για να δικαιολογήσουν τις αλλαγές στη σωματική ανατομία.

Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Daily Mail καταλήγει λέγοντας ότι η εφηβεία στα κορίτσια ξεκινά κάθε χρόνο 12 ημέρες νωρίτερα από ότι το προηγούμενο έτος κάτι που σημαίνει ότι από το 1900 ξεκινά συνολικά 4 χρόνια νωρίτερα.

Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Γιατί τα τελευταία 100 χρόνια το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στήθος γυναίκες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ