Σήμερα η συναυλία Γιαν Σιμπέλιους στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες] - iefimerida.gr

Σήμερα η συναυλία Γιαν Σιμπέλιους στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα προηγηθεί συζήτηση με θέμα τη σχέση του μεγάλου Φιλανδού συνθέτη με την Ελλάδα.

Η βραδιά διογανώνεται με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Γιαν Σιμπέλιους και χωρίζεται σε δύο μέρη. Τη συναυλία και τη συζήτηση.

Σήμερα η συναυλία Γιαν Σιμπέλιους στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σήμερα η συναυλία Γιαν Σιμπέλιους στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Το σπίτι όπου έζησε ο Γιαν Σιμπέλιους στη Φιλανδία

Ο συνθέτης: Ένας από τους πιο ξεχωριστούς του 20ού αιώνα, εθνικό σύμβολο στη χώρα του, ο Γιαν Σιμπέλιους (1865-1957) θεωρείται σημαντικός ανανεωτής της φόρμας και του είδους της συμφωνικής μουσικής.

Σήμερα η συναυλία Γιαν Σιμπέλιους στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Το μνημείο προς τιμήν του στη Φιλανδία

Η συζήτηση (Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής, 19.00-20.00): Πριν από τη συναυλία θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Eero Tarasti με θέμα «Πώς ο Σιμπέλιους έγινε ο Σιμπέλιους - Παρατηρήσεις και σημειώσεις πάνω στην εξέλιξη του ύφους του». Επίσης θα γίνει συζήτηση ελλήνων μουσικολόγων και μουσικών με θέμα τον Σιμπέλιους και την επιρροή του στα ελληνικά μουσικά πράγματα. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής και ο μουσικολόγος Δημήτρης Γιάννου, καθηγητής στο ΤΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα η συναυλία Γιαν Σιμπέλιους στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η συναυλία (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, 20.30): Θα ξεκινήσει με δύο από τις ομορφότερες μελωδίες του Σιμπέλιους, τη Βαρκαρόλα, έργο 24, αρ. 10 και τη Ρομάντσα, έργο 24, αρ. 9 σε ρε ύφεση μείζονα (1901). Θα τις ερμηνεύσει στο πιάνο η Eila Tarasti, η οποία ακολούθως θα συνοδεύσει τη φιλανδή υψίφωνο Laura Pyrrö σε έξι τραγούδια για πιάνο και φωνή, πάντα του Σιμπέλιους.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 210 7282333
Ώρα: 20:30
Εισιτήρια: από 5,5 έως 22 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ