Μια συναυλία, στο σαλόνι ή στην κουζίνα μου - Γίνεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Μια συναυλία, στο σαλόνι ή στην κουζίνα μου - Γίνεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο]

Συναυλία στην κρεβατοκάμαρα..

Είστε καλλιτέχνης και θέλετε να δείξετε τη δουλειά σας; Έχετε ελεύθερο ακίνητο και θέλετε να του δώσετε ζωή; Έστε φαν των live και θέλετε να παρακολουθήσετε κάτι διαφορετικό; Τότε μπείτε στο κόλπο του sofar.

Η ιδέα λειτούργησε στην Αναγέννηση, με τη γνωστή σε όλους μας «μουσική δωματίου». Το έχουμε δει και σε ταινίες άλλωστε. Οι ευγενείς καλεσμένοι μαζεύονταν στο σαλόνι του ευγενούς οικοδεσπότη και εκεί δινόταν ένα μικρό κοντσέρτο, με τραγουδιστές ή χωρίς. Κάτι ανάλογο είναι και αυτό για το οποίο συζητάμε εδώ.

Μόνο που εδώ μιλάμε για την Ελλάδα του 2015. Για την Ελλάδα της κρίσης, με τα άδεια ακίνητα, με τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό και αγαπούν αληθινά τη μουσική. Αλλά πάλι... δεν μιλάμε μόνο για την Ελλάδα. Μιλάμε για το sofar, το οποίο δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο.

Μια συναυλία, στο σαλόνι ή στην κουζίνα μου - Γίνεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0


... Στην κουζίνα

Τι είναι το sofar: Πρόκειται για μια εταιρεία παραγωγής συναυλιών κατ' οίκον ή γενικά σε ακίνητα και χώρους που παραχωρούν ιδιώτες για ένα βράδυ, κατόπιν αιτήσεως. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 στο Λονδίνο και σήμερα δρα σε 197 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Πριν από λίγους μήνες άρχισε να δραστηριοποιείται και στην Αθήνα - πρόσφατα, πραγματοποίησε μια συναυλία στο σαλόνι ενός ευρύχωρου διαμερίσματος στην Κυψέλη και άλλη μία σε μονοκατοικία στο Μετς.

Μια συναυλία, στο σαλόνι ή στην κουζίνα μου - Γίνεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 1


... Στην ταράτσα

Μια συναυλία, στο σαλόνι ή στην κουζίνα μου - Γίνεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 2


... Στο καθιστικό

Σε ποιους απευθύνεται: Στους φαν των speakeasy live δηλαδή σε εκείνους που τους αρέσουν οι συναυλίες αλλά βαρέθηκαν τους συναυλιακούς χώρους, τις μπουάτ, τα μπαρ και θέλουν να απολάυσουν τη ζωντανή μουσική σε ένα περιβάλλον πιο προσωπικό, πιο μαζεμένο και ποιο ζεστό. Στους κατόχους ακινήτων οι οποίοι ενδιαφέρονται να τα διαθέσουν για ένα βράδυ, είτε για πλάκα, είτε γιατί θέλουν να πειραματιστούν με μία άλλη χρήση χωρίς να μπερδευτούν με διάφορα οργανωτικά, είτε γιατί θέλουν να κάνουν ένα πάρτι διαφορετικό από τα άλλα. Επίσης απευθύνεται σε μουσικούς, τραγουδιστές, καλλιτέχνες, οι οποίοι θέλουν να έρθουν σε πιο προσωπική και άμεση επαφή με ένα ελεγχόμενο κοινό που θέλει να ακούσει κάτι καινούργιο. Και τέλος σε επαγγελματίες της διογράνωσης, του μάρκετινγκ, τεχνικούς ήχου, φωτογράφους, βιντεολήπτες που προφέρονται να δουλέψουν εθελοντικά για μία συναυλία.

Μια συναυλία, στο σαλόνι ή στην κουζίνα μου - Γίνεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 3


... Στην Κυψέλη

Μια συναυλία, στο σαλόνι ή στην κουζίνα μου - Γίνεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 4


... Στο γραφείο

Πως λειτουργεί: Οι συναυλίες ανά πόλη ανακοινώνονται στο site περίπου ένα μήνα πριν, δίχως να δίνονται λεπτομέρειες ούτε για το ποιος παίζει μουσική και τραγουδάει ούτε για το που γίνονται. Για παράδειγμα η επόμενη συναυλία στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για τις 20 Δεκεμβρίου. Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν να ζήσετε αυτή την περιπέτεια πατάτε Apply κάτω από την ημερομηνία και δηλώνετε επωνύμως συμμετοχή για να λάβετε μια πρόσκληση δύο ατόμων. Μία εβδομάδα πριν από τη συναυλία θα λάβετε ένα email από τη sofar με διπλή πρόσκληση. Εν συνεχεία 24 ώρες πριν από τη συναυλία θα λάβετε δεύτερο email με τη διεύθυνση του χώρου όπου διοργανώνεται η συναυλία. Είναι τόσο απλό.

Μια συναυλία, στο σαλόνι ή στην κουζίνα μου - Γίνεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 5


... Σε κατάστημα

Εκεί μπορείτε να πάτε με το ποτό σας. Θα πληρώσετε μόνο μια εθελοντική εισφορά περίπου 3 ευρώ για το κόστος της διοργάνωσης. Στο site της sofar μπορείτε να δείτε και άλλες κοντινές πόλεις στις οποίες διοργανώνονται συναυλίες σύντομα, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να δηλώσετε συμμετοχή, όπως για παράδειγμα στην Κωνσταντινούπολη και στο Βελιγράδι.

Μια συναυλία, στο σαλόνι ή στην κουζίνα μου - Γίνεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 6


... Σε εκκλησία

Αν πάλι είστε μουσικός, κάτοχος ακινήτου ή επαγγελματίας της διοργάνωσης, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στα αντίστοιχα χωρία του site (Perform, Host a Gig, Volunter) και πατήστε Apply. Θα σας απαντήσουν και θα... το ζήσετε. Απλώς να ξέρετε, μην περιμένετε να βγάλετε λεφτά από αυτή την ιστορία. Θα το κάνετε μόνο για την εμπειρία και την απόλαυση της live μουσικής.

Δείτε στο βίντεο δύο συναυλίες σε σαλόνια στην Αθήνα

Δείτε στο βίντεο μία συναυλία σε σαλόνι στη Στοκχόλμη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συναυλία σαλόνι Κόσμος Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ