Επιστρέφουν στην ομαλότητα οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση-Δηλώσεις Καραμούζη-Ράπανου - iefimerida.gr

Επιστρέφουν στην ομαλότητα οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση-Δηλώσεις Καραμούζη-Ράπανου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γυρίζουμε σελίδα και επιστρέφουμε σταδιακά στον πραγματικό ρόλο μας, που είναι η χρηματοδότηση των εταιριών και της οικονομίας γενικότερα» σημείωσε ο πρόεδρος της Eurobank κ. Ν. Καραμούζης κατά την έναρξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Β. Ράπανος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των τραπεζών.

Οι δύο πρόεδροι που κήρυξαν την έναρξη των εργασιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή την επανεμφάνιση στο ταμπλό των μετοχών των τριών τραπεζών (Alpha, Eurobank, Πειραιώς) έκαναν λόγο για μια σημαντική μέρα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως πορεία προς την ομαλότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Ράπανο, η επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλειάς και δεν προκλήθηκε από τυχαίους παράγοντες.«Οι δυσκολίες είναι πολλές, ωστόσο μέσα από αυτές προκύπτουν προκλήσεις και ευκαιρίες. Θέλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πελατών μας και αυτό θα γίνει πραγματικότητα αν η οικονομία επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Είμαι αισιόδοξος», υπογράμμισε ο κ. Ράπανος. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της τράπεζας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.

Ο κ. Καραμούζης ευχαρίστησε όλο το προσωπικό της τράπεζας αλλά και τους επενδυτές, εγχώριους και ξένους, που τίμησαν με ψήφο εμπιστοσύνης τη Eurobank. «Η βασική πρόκληση είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πελατών και των αγορών. Είναι ώρα για κοινή πορεία, ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο.Το 2016 θα επιστρέψουμε στην κερδοφορία και θα χρηματοδοτήσουμε τους πελάτες μας και την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ