Λογοκρισία στους New York Times -Κυκλοφόρησαν στην Ταϊλάνδη με κενό στο πρωτοσέλιδο [εικόνα] - iefimerida.gr

Λογοκρισία στους New York Times -Κυκλοφόρησαν στην Ταϊλάνδη με κενό στο πρωτοσέλιδο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φύλλο της Τρίτης των New York Times είχε ένα πρωτοσέλιδο άρθρο για την οικονομία της Ταϊλάνδης. Μόνο που οι αναγνώστες στη συγκεκριμένη χώρα δεν το διάβασαν ποτέ.

Αντί για αυτό, η αμερικανική εφημερίδα κυκλοφόρησε στη συγκεκριμένη χώρα με ένα κενό πλαίσιο στο πρωτοσέλιδο, στο σημείο όπου θα έμπαινε το άρθρο, το οποίο αφαιρέθηκε. Την απόφαση αυτή, να μην δημοσιευθεί το εν λόγω άρθρο για την... ετοιμοθάνατη οικονομία της Ταϊλάνδης, την πήρε το τυπογραφείο στο οποίο εκτυπώνονται οι New York Times στη συγκεκριμένη χώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το Σεπτέμβριο το ίδιο τυπογραφείο αφαίρεσε άρθρο για τον βασιλιά της χώρας. Για την ιστορία, το άρθρο που δεν δημοσιεύθηκε τελικά στην Ταϊλάνδη ανέφερε ότι τα νοικοκυριά της χώρας είναι ανάμεσα στα πλέον χρεωμένα της Ασίας, όπως και ότι οι ληστείες και τα εγκλήματα σχετικά με την περιουσία έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 60%.

Αντί για αυτό, στο πρωτοσέλιδο υπήρχε ένα λευκό πλαίσιο με ένα μήνυμα. «Το άρθρο σε αυτό το χώρο αφαιρέθηκε από το τυπογραφείο μας στην Ταϊλάνδη. Οι διεθνείς New York Times και το συντακτικό προσωπικό δεν είχαν κανένα ρόλο στην αφαίρεσή του».

Λογοκρισία στους New York Times -Κυκλοφόρησαν στην Ταϊλάνδη με κενό στο πρωτοσέλιδο [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ new york times πρωτοσέλιδο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ