Οι δαίμονες του Isis -Δεν σκοτώνουν, παίζουν ράγκμπι - iefimerida.gr

Οι δαίμονες του Isis -Δεν σκοτώνουν, παίζουν ράγκμπι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομά τους συζητιέται σε όλο τον κόσμο. Οχι για κάποια τρομερή νίκη που πέτυχαν. Και δυστυχώς, γενικότερα όχι για κάποιο καλό λόγο.

Είναι οι «Δαίμονες του Isis», αλλά δεν είναι τζιχαντιστές. Δεν σκοτώνουν, δεν κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Απλά παίζουν ράγκμπι.

Πρόκειται για την ομάδα της περιοχής Ισις, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Οι κάτοικοί της δεν σκοπεύουν να αλλάξουν το όνομα της περιοχής, εξαιτίας της παγκόσμιας απειλής του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Και την ίδια αποφασιστικότητα στο θέμα δείχνει και η ομάδα της περιοχής, Isis Devils.

Μέχρι τώρα, η περιοχή ήταν γνωστή στην Αυστραλία για τα μακαντέμια και τα αβοκάντο που καλλιεργούνται εκεί. Στην Ισις ζουν περίπου 7.000 άνθρωποι, ενώ πολλά καταστήματα έχουν στην ταμπέλα τους το όνομα της περιοχής. Το όνομά της το πήρε από τον ποταμό Ισις στη Βρετανία, όπως ονομάζεται ένα τμήμα του Τάμεση. Υπάρχει λοιπόν η Νότια Ισις, η Βόρεια Ισις και βέβαια η ομάδα.

Ολοι στην περιοχή σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τζιχαντιστές και τρομοκρατικές ομάδες, όπως σημειώνει ο Guardian. Αν και επειδή γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να μη γίνει εύκολα κατανοητό εκτός των συνόρων της Αυστραλίας, παραδέχονται ότι ποτέ δεν θα ταξίδευαν στο εξωτερικό φορώντας τη φανέλα της τοπικής ομάδας.

Πάντως, η συνωνυμία με την τρομοκρατική οργάνωση έχει δημιουργήσει και ένα μύθο στην ομάδα. «Λένε ότι οι μυστικές υπηρεσίες μπορεί να ακούνε τις συζητήσεις μας καθώς ψάχνουν για λέξεις- κλειδιά», λέει ο εκπρόσωπος των Isis Devils, Κέβιν Γκραντ. «Αν ακούνε τις δικές μας συνομιλίες, σίγουρα θα είναι κάτι αρκετά βαρετό. Μιλάμε μόνο για ράγκμπι!», προσθέτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Isis Αυστραλία ραγκμπι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ