Ελευθέριος Βενιζέλος:Αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 15,9% τον Νοέμβριο - iefimerida.gr

Ελευθέριος Βενιζέλος:Αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 15,9% τον Νοέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση της τάξης του 15,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατέγραψε η επιβατική κίνηση του Ελευθέριος Βενιζέλος φθάνοντας τους 1,2 εκατομμύρια επιβάτες τον μήνα Νοέμβριο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΔΑΑ, για το μήνα Νοέμβριο, οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν υψηλά επίπεδα ανόδου της τάξης του 20,2%, ενώ και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σημαντικά κατά 13,3%.

Τόσο οι ξένοι επισκέπτες όσο και οι Έλληνες επιβάτες κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξης του 18,4% και 15,3%, αντίστοιχα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 16,9 εκατομμύρια επιβάτες, αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 19,6%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει αύξηση κατά 22,7% και την κίνηση εξωτερικού κατά 17,9%.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 12%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν, επίσης, άνοδο της τάξης του 26%.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, οι πτήσεις στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έφτασαν τις 11,6 χιλιάδες και παρουσίασαν αύξηση 9%, σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2014.

Αναλυτικά, τόσο οι εγχώριες όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 6,8% και 10,7%, αντίστοιχα.

Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, έφτασε τις 164,3 χιλιάδες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 14,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με αύξηση και στα δύο σκέλη, εσωτερικού και εξωτερικού, κατά 11,6% και 16,6%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροδρόμιο επιβάτες Ελ. Βενιζέλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ