Στο πόθεν έσχες μετρητά και κοσμήματα -Ποιοι θα πρέπει να τα δηλώσουν - iefimerida.gr

Στο πόθεν έσχες μετρητά και κοσμήματα -Ποιοι θα πρέπει να τα δηλώσουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα στο taxisnet. Οι υπόχρεοι πόθεν έσχες δεν θα αφήσουν τίποτα κρυφό από την Εφορία.

Στο ΥΠΟΙΚ εφόσον διαπίστωσαν πως κανείς δεν επιστρέφει στις τράπεζες τις καταθέσεις που έχει κρυμμένες στο στρώμα αποφάσισε να «πείσει» με διαφορετικό τρόπο τους φορολογούμενους.
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών που ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής της νέας ηλεκτρονικής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης οι υπόχρεοι πόθεν έσχες θα πρέπει να δηλώσουν μετρητά άνω των 15.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα κι άλλα πολύτιμα είδη όπως διαμάντια κι άλλoυς πολύτιμους λίθους άνω των 30.000 στο Taxisnet.

Τι ορίζει η απόφαση

  • οι δηλώσεις πόθεν έσχες υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet με τους σχετικούς κωδικούς που διαθέτει ο φορολογούμενος
  • Η έναρξη υποβολής των δηλώσεων καθορίζεται για την 1η Ιανουαρίου του 2016
  • Θα πρέπει να δηλωθούν τα μετρητά που διακρατώνται από τον υπόχρεο εφόσον ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ και τα πολύτιμα αντικείμενα εφόσον η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Για την διευκόλυνση της συμπλήρωσης της δήλωσης αντλούνται αυτόματα στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος (E1 και E9). Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αυτή, δηλαδή η υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες από βουλευτές, δημοσιογράφους, κρατικούς λειτουργούς κ.α., αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για την δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Ολόκληρη η απόφαση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πόθεν έσχες μετρητά κοσμήματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ