Αισιόδοξος ο Ομπάμα: Η Ρωσία μπορεί τελικά να αλλάξει γνώμη στο θέμα του Ασαντ - iefimerida.gr

Αισιόδοξος ο Ομπάμα: Η Ρωσία μπορεί τελικά να αλλάξει γνώμη στο θέμα του Ασαντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βασικό «αγκάθι» μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας είναι το πολιτικό μέλλον του Μπασάρ αλ Ασαντ. Ο Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει όμως ότι αυτό το εμπόδιο θα ξεπεραστεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε αισιοδοξία, λέγοντας ότι η Ρωσία μπορεί τελικά να αλλάξει γνώμη σε ό,τι αφορά την ανάγκη να φύγει από την εξουσία ο Σύρος πρόεδρος, προκειμένου να μπει ένα τέλος στον εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα.

Αυτή η μεταστροφή όμως, προειδοποίησε ο Ομπάμα, δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να πιέζει τη Μόσχα να επικεντρώσει τις αεροπορικές επιδρομές της στη Συρία σε στόχους των τζιχαντιστών αντί να «χτυπάει» τις ομάδες των ανταρτών που μάχονται ενάντια στον Ασαντ και τις οποίες υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, είναι πιθανό τους επόμενους μήνες η Ρωσία να αλλάξει άποψη και να αποσύρει τη στήριξή της στο πρόσωπο του Ασαντ. «Δεν περιμένω μία στροφή 180 μοιρών στη στρατηγική τους μέσα σε μερικές εβδομάδες. Εχουν επενδύσει για χρόνια στο πώς να κρατήσουν τον Ασαντ στην εξουσία. Η παρουσία τους εκεί είναι για να στηρίξει την ενδυνάμωσή του. Θα πάρει κάποιο χρόνο να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται για αυτό το θέμα», τόνισε ο Ομπάμα, πριν αναχωρήσει από το Παρίσι.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις για μία πολιτική λύση στον εμφύλιο της Συρίας θα προχωρήσουν, ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι η εξτρεμιστική απειλή δεν θα εξαλειφθεί άμεσα.

«Το Ισλαμικό Κράτος θα εξακολουθήσει να είναι μία θανατηφόρα οργάνωση χάρη στα social media, τους πόρους που έχει και τα δίκτυα έμπειρων μαχητών», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Θα εξακολουθήσει να είναι μία σοβαρή απειλή για αρκετό καιρό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Μπασάρ Αλ Άσαντ Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ