Διπλός Καρυοθραύστης αυτά τα Χριστούγεννα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Διπλός Καρυοθραύστης αυτά τα Χριστούγεννα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο πολλά υποσχόμενες παραγωγές φέτος για το διάσημο μπαλέτο. Η μία παρουσιάζεται στο Badminton από την Ακαδημία των Μπολσόι και η άλλη στο θέατρο Ολύμπια και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Δικαίως θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του ρεπερτορίου, αφού η συναισθηματική δύναμη της ιστορίας του Καρυοθραύστη και η θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι συναρπάζουν κάθε φορά το κοινό. Ένα μαγικό ταξίδι για παιδιά και μεγάλους μέσα από το όνειρο της Κλάρας.

Διπλός Καρυοθραύστης αυτά τα Χριστούγεννα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη | iefimerida.gr 0

1. Η παραγωγή των Μπολσόι
Ο Καρυοθραύστης, το πιο φημισμένο και αγαπημένο μπαλέτο των γιορτινών ημερών, με την υπέροχη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Badminton από τους χορευτές και τους σολίστ της φημισμένης Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι. Από τις 19 έως και 27 Δεκεμβρίου υπόσχονται τη μαγεία σε μία πλούσια παραγωγή. Επί κεφαλής χορευτές οι Ντάρια Χαχλόβα και Αρτέμι Μπελιακόβ.
Η ιστορία: Παραμονή Πρωτοχρονιάς, φίλοι συγκεντρωμένοι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεσπόζει και τα παιδιά ανυπομονούν να πάρουν τα δώρα τους. Χαρίζουν στη Μαρία μία καινούρια κούκλα, έναν Καρυοθραύστη, ο αδελφός της την τρομάζει, της πέφτει και της σπάει και όταν τα παιδιά πηγαίνουν για ύπνο, οι κούκλες ζωντανεύουν.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

Θέατρο Badminton: Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, τηλ: 210 8840600
Παραστάσεις: 19-27/12
Εισιτήρια: απο 20 έως 60 ευρώ

Διπλός Καρυοθραύστης αυτά τα Χριστούγεννα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη | iefimerida.gr 1

2. Η παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
O καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής, χορογράφος Ρενάτο Τζανέλλα επιμελείται αυτή την εορταστική παραγωγή η οποία θα παρουσιαστεί πρώτα στη Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής: 5, 6 και 8-12 Δεκεμβρίου) και εν συνεχεία στην Αθήνα (Θέατρο Ολύμπια: 23-31 Δεκεμβρίου και 1,2 Ιανουαρίου).
Εδώ η χορογραφία εστιάζει στο όνειρο της Κλάρας, που αποδεικνύεται μια δραματική διαδικασία ενηλικίωσης μέσα από την αγάπη και τον φόβο. Η συμμετοχή παιδικής χορωδίας, είναι ένα από τα πιο συγκινητικά στοιχεία της παράστασης. Στον Καρυοθραύστη αναδεικνύονται οι σπουδαίες δυνατότητες των διαπρεπών χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ, ενώ χάρη στις διαφορετικές διανομές το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει και να απολαύσει τους καταξιωμένους αλλά και τους νεότερους χορευτές του συνόλου.
Τα εντυπωσιακά σκηνικά και τα κοστούμια της παραγωγής έχει σχεδιάσει ο διακεκριμένος σκηνογράφος Κριστόφ Κρέμερ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με σημαντικά λυρικά θέατρα και φεστιβάλ όπως η Κρατική Όπερα της Βιέννης, Κρατική Όπερα Δρέσδης, Φεστιβάλ Μπρέγκεντς, Γερμανική Όπερα Ρήνου, Θέατρο των Ανακτόρων Μονάχου, Κρατικό Θέατρο Βισμπάντεν.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

Στη Θεσσαλονίκη
Μέγαρο Μουσικής: 25ης Μαρτίου Παραλία, τηλ. 2310 895938-9
Παραστάσεις: 5-12/12
Εισιτήρια: 20 έως 35 ευρώ

Στην Αθήνα
Θεατρο Ολύμπια: Ακαδημίας 59-61 τηλ. 210 3662100
Παραστάσεις: 23-31/12 και 01/01, 02/01
Εισιτήρια: 15 έως 45 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ