Δεσμεύσεις για φοροδιαφυγή από την εφορία για το επόμενο δίμηνο με νέα τροπολογία - iefimerida.gr

Δεσμεύσεις για φοροδιαφυγή από την εφορία για το επόμενο δίμηνο με νέα τροπολογία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δύο ακόμη μήνες διατηρεί ουσιαστικά «εν ζωή» το αδίκημα της φοροδιαφυγής για έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων νέα τροπολογία.

Με αυτή μετατίθεται κατά δύο μήνες η έναρξη εφαρμογής των διατάξεων που προβλέπουν ότι σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων τέτοιας φύσης, για εικονικά και πλαστά τιμολόγια άνω των 300.000 ευρώ, δεν δεσμεύεται το 50% των λογαριασμών της επιχείρησης και δεν παγώνει η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων.

Η διάταξη με την οποία μπορούν να γίνουν δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων για παραβάσεις άνω των 150.000 ευρώ έπρεπε να καταργηθεί από σήμερα, 1/12/2015, από το νέο ποινολόγιο. Με την τροπολογία όμως, θα καταργηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2016, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη δύο μήνες για να ελεγχθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις αλλά και να γίνουν δεσμεύσεις λογαριασμών και θυρίδων για παραβάτες που σε διαφορετική περίπτωση θα έπεφταν στα μαλακά.

Δεσμεύσεις για φοροδιαφυγή από την εφορία για το επόμενο δίμηνο με νέα τροπολογία | iefimerida.gr 0

Η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή:

Δεσμεύσεις για φοροδιαφυγή από την εφορία για το επόμενο δίμηνο με νέα τροπολογία | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημόσιο χρεή κατασχέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ