Μπήκαν Κινέζοι στην Μάντσεστερ Σίτι - Απέκτησαν το 13% έναντι 400 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Μπήκαν Κινέζοι στην Μάντσεστερ Σίτι - Απέκτησαν το 13% έναντι 400 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλύτερο deal δεν θα μπορούσε να πετύχει ο Σεϊχης Μανσούρ. Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι πούλησε σε επιχειρηματικό όμιλο κινεζικών συμφερόντων, το 13% του συλλόγου έναντι του ποσού των 400 εκατ. ευρώ. Οσα είχε δαπανήσει δηλαδή το 2009 για να αγοράσει ολόκληρη την ομάδα.

Η Chine Media Capital απέκτησε το 13% των μετοχών της Μάντσεστερ Σίτι με τον πρόεδρό της Ρούιγκανγκ Λι να παίρνει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, έπειτα από τη συμφωνία με τον Σεϊχη Μανσούρ.

Στο ίδιο κονσόρτιουμ επιχειρηματιών ανήκει η Melbourn City από το πρωτάθλημα Αυστραλίας, η New York City από το MLS αλλά και η Γιοκοχάμα Μαρίνος.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως ο Μανσούρ κατάφερε να πάρει πίσω όλο το ποσό που δαπάνησε το 2009, πουλώντας μόλις το 13% των μετοχών της ομάδας, γεγονός που δείχνει την εκτόξευση της Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ