Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εγκαθίστανται τώρα στη Λιβύη -500 χιλιόμετρα από την Ευρώπη [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εγκαθίστανται τώρα στη Λιβύη -500 χιλιόμετρα από την Ευρώπη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από πολλές χώρες, τζιχαντιστές τρομοκράτες καταφθάνουν τώρα στη Σύρτη της Λιβύης, πρώην πόλη του Μουαμάρ Καντάφι, όπου πλέον το Ισλαμικό Κράτος είναι κυρίαρχο. Εχουν εγκατασταθεί στο κέντρο της Λιβύης, στα παράλια της Μεσογείου, απέναντι από την Ιταλία.

Το Ισλαμικό Κράτος δημιούργησε στη Σύρτη, παραλιακή πόλη στα βόρεια της Λιβύης, τη νέα του στρατιωτική βάση. Ο αριθμός των τρομοκρατών που καταφθάνουν εκεί αυξήθηκε 25 φορές σε σχέση με πέρυσι. Οι τρομοκράτες του ISIS επωφελούνται από την παρούσα πολιτική κρίση στη Λιβύη και ενισχύουν την παρουσία τους στη χώρα. Μέσα σε έναν χρόνο το δυναμικό των τρομοκρατών στη Σύρτη αυξήθηκε από 200 άτομα σε 5.000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wall Street Journal.

Το ISIS στη Λιβύη δολοφονεί χριστιανούς της Αιθιοπίας:

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εγκαθίστανται τώρα στη Λιβύη -500 χιλιόμετρα από την Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, το 2011, η Λιβύη δεν έχει ακόμη ως σήμερα κεντρική κυβέρνηση και σπαράσσεται από τη διαμάχη πολιτοφυλακών των διαφορετικών πόλεων. Οι τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους επωφελούνται από το χάος που επικρατεί στη χώρα για να κερδίσουν έδαφος.
Αυτή τη στιγμή, η τρομοκρατική οργάνωση καλεί όλους τους μαχητές της να καταφθάσουν στη Λιβύη. Η αγγελία έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο και αμέσως ξένοι μαχητές προσέτρεξαν μαζικά στη χώρα. Η προσέλευση πολλαπλασιάστηκε τις τελευταίες 15 ημέρες. Επιπλέον, το ισλαμικό κράτος επανέφερε στη Λιβύη τους ντόπιους τρομοκράτες που είχαν μεταφερθεί αρχικά στη Συρία και στο Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εγκαθίστανται τώρα στη Λιβύη -500 χιλιόμετρα από την Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Στόχος των τρομοκρατών είναι να αρπάξουν τις πετρελαιοπηγές και τα διυλιστήρια που βρίσκονται κοντά στη Σύρτη. Οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί σύντομα, είναι θέμα λίγου χρόνου. Μάλιστα, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, ο Ismail Shukri, δήλωσε ότι στόχος του ισλαμικού κράτους είναι να επιτεθούν στην Ιταλία.

Εκτέλεση αιχμαλώτων από τον ISIS στην πόλη Σύρτη της Λιβύης:

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εγκαθίστανται τώρα στη Λιβύη -500 χιλιόμετρα από την Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Σύμφωνα με τους New York Times, οι τρομοκράτες τζιχαντιστές κατέχουν ήδη πάνω από 150 χιλιόμετρα παράκτιας περιοχής στη Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι τζιχαντιστές θα χρησιμοποιήσουν την Σύρτη σαν στρατιωτική τους βάση, όταν θα εκδιωχθούν από το Ιράκ και τη Συρία.
«Η εγκατάσταση του ισλαμικού κράτους στη Λιβύη μας απασχολεί ιδιαιτέρως. Είναι το στρατηγικό σημείο από το οποίο θέλουν να εξαπλωθούν σε όλη τη βόρεια Αφρική», δήλωσε ο κεντρικός αναλυτής της υπηρεσίας πληροφοριών του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας Patrick Pryor.
Το 2015, η Λιβύη επλήγη πολλές φορές από το ισλαμικό κράτος. Στις 27 Ιανουαρίου 2015, τρεις τρομοκράτες επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο Corinthia, στην Τρίπολη και σκότωσαν 9 άτομα, εκ των οποίων ο ένας Γάλλος. Στις 15 Φεβρουαρίου, το ισλαμικό κράτος δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο έδειχνε τη δολοφονία 20 Αιγύπτιων χριστιανών (Κόπτες) και ενός κατοίκου Γκάνας, σε μια παραλία της Σύρτης. Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, στην ίδια περιοχή, οι τρομοκράτες κατέλαβαν 4 πετρελαιοπηγές.

Κόπτες της Αιγύπτου αναζητούν τους συγγενείς τους που δολοφόνησε το ISIS:

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εγκαθίστανται τώρα στη Λιβύη -500 χιλιόμετρα από την Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Isis Λιβύη Σύρτη Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ