Παίζουμε σκάκι; Μια παράσταση για δυνατούς παίκτες στο θέατρο Πορεία [εικόνες] - iefimerida.gr

Παίζουμε σκάκι; Μια παράσταση για δυνατούς παίκτες στο θέατρο Πορεία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σκακιστική Νουβέλα, του Στέφαν Τσβάιχ για λίγες παραστάσεις τον Δεκέμβριο

Η γοητευτική κλασική νουβέλα του Στέφαν Τσβάιχ, διασκευασμένη για το θέατρο από τους Θοδωρή Τσαπακίδη, Γιάννη Νταλιάνη και Μαριλίτα Λαμπροπούλου, παρουσιάστηκε αρχικά υπό τον τίτλο «Λάθος Κίνηση» στο Φεστιβάλ Αθηνών 2013 και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Με ερμηνευτή τον Γιάννη Νταλιάνη, το έργο συνεχίζει να μας ταξιδεύει σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου.

Παίζουμε σκάκι; Μια παράσταση για δυνατούς παίκτες στο θέατρο Πορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Παίζουμε σκάκι; Μια παράσταση για δυνατούς παίκτες στο θέατρο Πορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Το έργο: Πρόκειται για έναν μονόλογο που εξερευνά τα όρια του ανθρώπινου μυαλού, την ελευθερία έξω και μέσα μας. Κοντά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ένα πλοίο ταξιδεύει από την Ν. Υόρκη προς την Αργεντινή. Πάνω σ’ αυτό βρίσκεται ο πρωταθλητής σκακιού Μίρκο Τσέντοβιτς και μια ομάδα επιβατών τού ζητά να αγωνιστεί εναντίον τους. Η παρτίδα μοιάζει να οδηγεί σε μεγαλειώδη νίκη του πρωταθλητή, ώσπου ένας μοναχικός επιβάτης πλησιάζει και ανατρέπει το αναμενόμενο. Ποιος είναι αυτός ο άγνωστος;
Καθώς θα εστιάσουμε τον φακό μας πάνω του, θα ξεδιπλωθεί η πρόσφατη ιστορία του Δρ. Μπ. και το πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που αναγκάστηκε από τις περιστάσεις να παίξει σε μια αόρατη σκακιέρα εναντίον του εαυτού του.

Παίζουμε σκάκι; Μια παράσταση για δυνατούς παίκτες στο θέατρο Πορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Παίζουμε σκάκι; Μια παράσταση για δυνατούς παίκτες στο θέατρο Πορεία [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Όλα τα γεγονότα είναι άκρως ρεαλιστικά, αλλά η ιδιαίτερη φύση τους τα κάνει να μοιάζουν συμβολικά καθώς αποκτούν μια απόκοσμη συμμετρία - ο πόλεμος γίνεται σκάκι, το παιχνίδι του σκακιού πόλεμος και η εξωτερική συνθήκη μιας Ευρώπης διχασμένης και αγριεμένης γίνεται εσωτερική συνθήκη ενός ανθρώπου που δεν καταφέρνει να κρατηθεί από τη λογική του, αλλά διχάζεται με τον πιο ύπουλο τρόπο.

Η παράσταση
«Σκακιστική Νουβέλα» του Στέφαν Τσβάιχ
Θέατρο Πορεία: Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ. 210 8210991, 210 8210082
Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα στις 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 και 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στέφαν Τσβάιχ σκάκι Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ