Μόνο στην Ινδία: Κάντε γιόγκα για να βγείτε πιο γρήγορα από τη φυλακή - iefimerida.gr

Μόνο στην Ινδία: Κάντε γιόγκα για να βγείτε πιο γρήγορα από τη φυλακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καλή διαγωγή μπορεί να οδηγήσει έναν φυλακισμένο εκτός κελιού ταχύτερα. Στην Ινδία όμως, βρήκαν κι άλλο τρόπο: τη γιόγκα.

Σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, οι κρατούμενοι μπορούν να αποφυλακιστούν ταχύτερα, αν πάρουν καλούς «βαθμούς» στις εξετάσεις γιόγκα, στο τέλος ενός κύκλου μαθημάτων. Αυτά συμβαίνουν σε φυλακή στην πόλη Πούνε, σε κελί της οποίας είχε μπει δύο φορές ο Μαχάτμα Γκάντι.

«Εχει αποδειχθεί ότι η γιόγκα βελτιώνει τη νοητική αλλά και σωματική κατάσταση», εξήγησε ο διευθυντής της φυλακής, στην Telegraph. «Βελτιώνει συνολικά τη συμπεριφορά και εξαφανίζει τις βίαιες τάσεις», πρόσθεσε για το πρόγραμμα χάρη στο οποίο οι «αριστούχοι» της γιόγκα μπορούν να αποφυλακιστούν τρεις μήνες νωρίτερα.

Ο κύκλος μαθημάτων διαρκεί έξι μήνες, ενώ οι μετέχοντες θα δώσουν μετά πρακτικές και γραπτές εξετάσεις. Αρχικά θα πάρουν μέρος 1.500 κρατούμενοι, ενώ στη φυλακή ελπίζουν ότι θα δώσουν ένα καλό παράδειγμα και για τα άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Η συγκεκριμένη φυλακή έχει μακρά ιστορία σε πρωτοποριακά προγράμματα αποκατάστασης, καθώς μεταξύ άλλων οι κρατούμενοι από το 2002 διδάσκονται τις αρχές του Γκάντι. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του σωφρονιστικού καταστήματος, τα βίαια περιστατικά μεταξύ κρατουμένων περιορίστηκαν σημαντικά έπειτα από αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία γιόγκα φυλακή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ