Αντίγραφα προς... κατανάλωση: Η Κίνα φτιάχνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωνοποίησης ζώων - iefimerida.gr

Αντίγραφα προς... κατανάλωση: Η Κίνα φτιάχνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωνοποίησης ζώων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η τεχνική της κλωνοποίησης αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς προβληματισμούς της επιστημονικής ηθικής, η Κίνα προχωράει στην δημιουργία ενός τεράστιου εργοστασίου παραγωγής κλωνοποιημένων ζώων, προς κατανάλωση.

Μόλις 160 χιλιόμετρα έξω από το Πεκίνο, βρίσκεται η περιοχή Tianjin. Μια περιοχή που χαρακτηρίζεται ως κέντρο οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης και φιλοξενεί πολλές επιχειρήσεις που επιχορηγούνται από την κυβέρνηση της χώρας. Από το 2016, στο Tianjin θα βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής κλωνοποιημένων ζώων, σε όλο τον πλανήτη. Για το καινούργιο κέντρο, η Κίνα θα ξοδέψει περισσότερα από 31 εκατομμύρια δολάρια.

Τα συναισθήματα για αυτήν την κίνηση, που ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους της BoyaLife, είναι ανάμεικτα στην χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο. Η BoyaLife είναι η εταιρία που έχει αναλάβει την καινούργια επιχείρηση, η οποία χρηματοδοτείται από την Κινεζική κυβέρνηση.

Παρόλο που οι έρευνες δείχνουν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την κατανάλωση κλωνοποιημένου κρέατος, είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή κλωνοποιημένων ζώων. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη από το 2013 έχει ψηφίσει νόμο ο οποίος απαγορεύει την πώληση κλωνοποιημένων ζώων. Ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) των Η.ΠΑ, από την μεριά του, τονίζει πως δεν υπάρχει καμία επιπλοκή από την κατανάλωση τους.

Στις Η.Π.Α δεν υπάρχει εργοστάσιο, ανάλογο με αυτό που θα δημιουργηθεί στην Κίνα. Από τα περισσότερα κλωνοποιημένα δεν πωλείται το κρέας, παρά μόνο τα προϊόντα τους, όπως γάλα ή αυγά. Η πολιτική των Η.Π.Α γύρω από το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι πλήρως διευκρινισμένη. Η Κίνα ωστόσο με αυτήν την κίνηση, ξεπέρασε τους όποιους ηθικούς φραγμούς παρουσιάζουν ως σήμερα οι υπόλοιπες χώρες.

«Παίρνουμε ένα μονοπάτι που ποτέ κανείς δεν έχει πάρει. Χτίζουμε κάτι που δεν υπάρχει ως τώρα στον κόσμο. Αυτό πρόκειται να αλλάξει τις ζωές μας, θα τις κάνει καλύτερες. Για αυτό είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Θέλουμε να δείξουμε το μέλλον» δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας Xu Xiaochun, στον Guardian. Η BoyaLife έχει βάλει στόχο να παρέχει το 5% του κρέατος που καταναλώνεται στην Κίνα και γι' αυτό θα «γεννάει» 100.000 έμβρυα αγελάδας ανά χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρόλο που το κλωνοποιημένο κρέας δεν εμφανίζει κάποια ανωμαλία, τα ζώα που δεν γεννιούνται φυσιολογικά παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας, σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα κλωνοποίηση ζώα εργοστάσιο κρέας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ