Νέα κατρακύλα για το Χρηματιστήριο: Εκλεισε με πτώση 2.30% - iefimerida.gr

Νέα κατρακύλα για το Χρηματιστήριο: Εκλεισε με πτώση 2.30%

Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κλείνει το Νοέμβριο με απώλειες 9,47% και τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει μεγάλη μηνιαία πτώση 77,23%.

Εκτός διαπραγμάτευσης βρέθηκαν οι μετοχές των συστημικών τραπεζών, οι οποίες έχουν τεθεί σε προσωρινή αναστολή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των reverse split και θα επανέλθουν στις 2 Δεκεμβρίου η Alpha Bank, η Eurobank και η Πειραιώς και στις 3 Δεκεμβρίου η Εθνική.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διέσπασε καθοδικά τα επίπεδα στήριξης των 640 μονάδων και έκλεισε στις 634,82 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,30%.

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, στα 73,455 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή της ΔΕΗ που εισέρχεται στο βασικό δείκτη της Morgan Stanley, τον MSCI Standard, να συγκεντρώνει συναλλαγές ύψους 31,053 εκατ. ευρώ. Ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 18.000.425 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,16%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετοχές Χρηματιστήριο αγορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ