Τα παπούτσια του Πάπα «διαδήλωσαν» -Τα έστειλε στο Παρίσι, στη διαμαρτυρία για το κλίμα - iefimerida.gr

Τα παπούτσια του Πάπα «διαδήλωσαν» -Τα έστειλε στο Παρίσι, στη διαμαρτυρία για το κλίμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ίδιος βρίσκεται στην Αφρική. Τα παπούτσια του όμως, ήταν στο Παρίσι. Γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη διαμαρτυρία.

Ο Ποντίφικας έχει εκφράσει πολλές φορές τις ανησυχίες του για την κλιματική αλλαγή. Ετσι, όταν οι ακτιβιστές αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν αλλιώς για το θέμα, καθώς οι πορείες είχαν απαγορευθεί στο Παρίσι μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ο Πάπας έστειλε αυτό που έπρεπε: τα παπούτσια του.

Ανάμεσα στα περίπου 20.000 ζευγάρια, που τοποθετήθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού, ως εναλλακτική μορφή διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή, με αφορμή τη Σύνοδο για το Κλίμα στη γαλλική πρωτεύουσα, ήταν και ένα του Ποντίφικα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ένα ζευγάρι μαύρα μοκασίνια για τη διαμαρτυρία, ενώ και ο Μπαν Κι Μουν «μετείχε» σε αυτή. Ο γ.γ. του ΟΗΕ έστειλε στην πλατεία Δημοκρατίας ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Τα παπούτσια του Πάπα «διαδήλωσαν» -Τα έστειλε στο Παρίσι, στη διαμαρτυρία για το κλίμα | iefimerida.gr 0
Τα παπούτσια του Πάπα «διαδήλωσαν» -Τα έστειλε στο Παρίσι, στη διαμαρτυρία για το κλίμα | iefimerida.gr 1



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάπας Φραγκίσκος παπούτσια κλίμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ