Οργάνωση: Πιο πολλούς πολίτες παρά άνδρες του ISIS σκοτώνουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία - iefimerida.gr

Οργάνωση: Πιο πολλούς πολίτες παρά άνδρες του ISIS σκοτώνουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, ως μέσο στήριξης της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Ασαντ, έχουν σκοτώσει περισσότερους από 1.500 ανθρώπους.

Ομως, το ένα τρίτο από τα θύματα αυτών των βομβαρδισμών- που ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες- είναι πολίτες, σύμφωνα με ανθρωπιστική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι από ρωσικές επιδρομές, οι οποίες ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν σκοτωθεί 419 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, όπως και 598 της Al-Nusra Front, παρακλάδι της αλ Κάιντα και άλλων ομάδων ανταρτών.

Παράλληλα όμως, αυτοί οι βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει και τη ζωή 485 πολιτών, ανάμεσά τους 117 παιδιά και 47 γυναίκες, σύμφωνα με την οργάνωση, που έχει έδρα στη Βρετανία.

Η συριακή αντιπολίτευση κατηγορεί τη Μόσχα ότι βάζει στο στόχαστρο μετριοπαθείς ομάδες ανταρτών, αντί για τους τζιχαντιστές. Πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από το Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ