Κλειστό το Πανεπιστήμιο του Σικάγο μετά από απειλές για ένοπλη επίθεση [εικόνα] - iefimerida.gr

Κλειστό το Πανεπιστήμιο του Σικάγο μετά από απειλές για ένοπλη επίθεση [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Πανεπιστήμιο του Σικάγο στο Ιλινόι, στις βόρειες ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ακύρωσε όλα τα μαθήματά του τη Δευτέρα στην πανεπιστημιούπολη στο Χάιντ Πάρκ, καθώς δέχθηκε απειλές από αγνώστους που προειδοποιούσαν για ένα σχέδιο επίθεσης με όπλα.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ενημέρωσε τη διοίκηση του ιδρύματος χθες «ότι άγνωστοι ανήρτησαν στο Διαδίκτυο απειλές σχετικά με διάπραξη ένοπλων επιθέσεων εναντίον του Πανεπιστημίου του Σικάγο για σήμερα στις 10.00 το πρωί» τοπική ώρα, εξήγησε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ρόμπερτ Ζίμερ σε μια ανακοίνωση.

Κλειστό το Πανεπιστήμιο του Σικάγο μετά από απειλές για ένοπλη επίθεση [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

«Βασιζόμενοι στις συστάσεις του FBI και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα σε άλλα πανεπιστήμια στη χώρα αποφασίσαμε να ενεργήσουμε με σύνεση και να ακυρώσουμε όλα τα μαθήματα και τις δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη του Χάιντ Παρκ έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας».

Την 1η Οκτωβρίου ένας ένοπλος είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός πανεπιστημίου στο Όρεγκον, όπου είχε σκοτώσει 9 ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει. Φονικές επιθέσεις με όπλα συγκλόνισαν επίσης το Τενεσί την 22α Οκτωβρίου και τη Βόρεια Καρολίνα την 1η Νοεμβρίου.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου του Σικάγο ζήτησε από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να μην προσέρχονται στο πανεπιστήμιο και να παραμείνουν στα σπίτια τους με εξαίρεση τα στελέχη του ιατρικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πανεπιστήμιο Σικάγο επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ