Κέιτ Μπλάνσετ: Οι 5 καλύτερες στιγμές της σε βίντεο - iefimerida.gr

Κέιτ Μπλάνσετ: Οι 5 καλύτερες στιγμές της σε βίντεο

Με αφορμή τη νέα ταινία όπου πρωταγωνιστεί, με τίτλο «Carol» ξαναθυμόμαστε πέντε απίστευτες ερμηνείες της.

Για την ταινία του Τοντ Χέινς, η οποία βγαίνει την Πέμπτη στους κινηματογράφους, η Κέιτ Μπλάνσετ μπαίνει πάλι στην κούρσα των Όσκαρ. Και μόνο να συνδέσουμε άλλωστε την υπόθεση με τις απίστευτες ερμηνευτικές δυνατότητές της Αυστραλής ηθοποιού, είναι εύκολο να φανταστούμε το γιατί: νοικοκυρά ερωτεύεται μια νεώτερή της γυναίκα στο Μανχάταν της δεκαετίας του 1950. Όπου νοικοκυρά είναι η Μπλάνσετ. Δύσκολο να αποτύχει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Carol»

Αν πάντως είστε φαν της ηθοποιού, ιδού 5 ακόμη βίντεο που θα σας θυμίσουν τις μεγαλύτερες στιγμές της στη μεγάλη οθόνη. Έτσι για προθέρμανση...

1. Elizabeth (1998)

Ο Σεκάρ Καπούρ της έδωσε τον ρόλο, αλλά μέσα του έτρεμε. Φοβόταν την ελλειπή εμπειρία της για μία τόσο μεγάλη παραγωγή. Κακώς! Η Κέιτ Μπλάνσετ κέρδισε το στοίχημα με χαρακτηριστική ευκολία. Κυρίευσε πάνω στην οθόνη, με μία ερμηνεία όλο δύναμη και πνεύμα. Για τη συγκεκριμένη ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ αλλά το έχασε, από μια άλλη ταλαντούχα και εντυπωσιακή ξανθιά, την Γκουίνεθ Πάλτροου. Μόνο που η ερμηνεία της τελευταίας στο «Ερωτευμένος Σέξπιρ» (για την οποία κέρδισε το Όσκαρ) ήταν σαφώς κατώτερη της Μπλάνσετ.

2. Ο ταλαντούχος κ. Ρίπλει (1999)

Σ΄αυτή τη δουλειά του Άντονι Μινγκέλα, οι φοβερές ερμηνείες δίνουν και παίρνουν. Πρόκειται για ταινία-μνημείο από αυτή την άποψη. Όμως και πάλι η Μπλάνσετ κάνει κάτι ξεχωριστό. Σ΄αυτόν τον δεύτερο ρόλο, της κοσμικής Αμερικανίδας Μέρεντιθ Λογκ, την οποία οποιαδήποτε άλλη ηθοποιός θα ερμήνευε σαν αντιπαθητική καρικατούρα, η Μπλάνσετ έδωσε ψυχή. Η Λογκ της είναι λίγο πολυλογού, λίγο χαζοβιόλα, λίγο χαζοερωτευμένη με τον Ρίπλεϊ αλλά... μέσα της φοβάται, τόσο πολύ τη μοναξιά, το κενό και το αύριο, ώστε στο τέλος, μέχρι που τη συμπονάς κιόλας.

3. Ημερολόγιο ενός σκανδάλου (2006)

Σ΄αυτό το θρίλερ του Ρίτσαρντ Έιρ κονταροχτυπήθηκαν δύο μεγάλες ηθοποιοί. Η Τζούντι Ντεντς η οποία κέρδισε υποψηφιότητα Α Γυναικείου Ρόλου, και η Κέιτ Μπλάνσετ η οποία την αντιμετώπισε στα ίσα. Η Ντεντς υποδύεται μια μονόχνωτη και μισάνθρωπη καθηγήτρια η οποία βλέπει στο πρόσωπο της όμορφης και καλοσυνάτης, νεότερης δασκάλας, Μπλάνσετ τη φίλη που δεν είχε ποτέ και που διακαώς επιθυμούσε. Όμως η Μπλάνσετ έχει μπλεξίματα: αφενός αισθάνεται εγκλωβισμένη μέσα στον γάμο της, αφετέρου βρίσκεται μπλεγμένη σε σκάνδαλο αποπλάνησης ανήλικου μαθητή! Και εδώ όλα γίνονται μέσα στο όμορφο και εκφραστικό πρόσωπο της Αυστραλής ηθοποιού. Σε κάθε σύσπαση μυός νιώθεις τα συναισθήματα να πάλλονται. Σε κάθε βλέμμα νιώθεις την καρδιά της ηρωίδας να φτερουγίζει.

4. I'm Not There: Suppositions On A Film Concerning Bob Dylan (2007)

Το 2007 έφερε δύο υποψηφιότητες Όσκαρ στην Μπλάνσετ. Η μία για τον Α' Ρόλο που ερμήνευσε στο σίκουελ «Elizabeth: Η χρυσή εποχή» και η δεύτερη για την ερμηνεία της ως ένα από τα πρόσωπα του Μπομπ Ντύλαν στην ταινία «I'm not There». Η ταινία αυτή του Τοντ Χέινς δεν πολυπαίχτηκε στην Ελλάδα – παραήταν εκκεντρική. Ωστόσο και πάλι η Μπλάνσετ, έδωσε έναν Ντύλαν, όπως σίγουρα δεν θα τον ξαναδούμε ποτέ, σε καμιά ταινία. Γιατί; Διότι δεν έκανε μίμηση. Ερμήνευσε ως γυναίκα τον αντρικό ρόλο του σούπερ διάσημου σταρ και του έδωσε ανθρώπινες διαστάσεις.

5. Θλιμένη Τζάσμιν (2013)

Αυτός ο κωμικοτραγικός ρόλος χάρισε στην Μπλάνσετ ένα Όσκαρ. Η ταινία θεωρήθηκε μέτρια, αν και εμένα που άρεσε πολύ. Μια γυναίκα που καταστρέφει και καταστρέφεται κι από κει που ζούσε μέσα στην άνεση και στα πλούτη, πέφτει απότομα (εξαιτίας της παρορμητικής εκδικητικότητάς της), μέσα στη μιζέρια και στον λουμπενισμό. Ένας αληθινά υπέροχος ρόλος, σε μία τραγική καθημερινή ιστορία. Η Μπλάνσετ ερμηνεύει τόσο καλά ώστε πολλές φορές βλέπεις τον εαυτό σου μέσα στη θλίψη της Τζάσμιν και παγώνεις. Και ταυτόχρονα γελάς. Και με εκείνη και με τον εαυτό σου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέιτ Μπλάνσετ ερμηνείες Χόλιγουντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ