Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής της περιόδου 2010-2015 - iefimerida.gr

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής της περιόδου 2010-2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έλεγχο απόδοσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την παρέμβασή της στην ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση διενεργεί το ελεγκτικό συνέδριο. Ο έλεγχος αφορά στα Προγράμματα Οικονομικής Προσαρμογής, που συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2010-2105.

Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου πραγματοποιούν σειρά επαφών με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες προκειμένου να διαμορφώσουν σφαιρική εικόνα για τον αν οι όροι που περιλαμβάνονται στα προγράμματα προσαρμογής συνέβαλαν θετικά ή όχι στην Ελλάδα και να συντάξουν σχετική έκθεση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που θα πραγματοποιήσουν από σήμερα μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν με τους υπουργούς Οικονομίας κ. Ευκλ. Τσακαλώτο, Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη, τον υπουργό Υγείας κ. Ανδ. Ξανθό και τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο.

Επίσης θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, κ. Β. Κορκίδη, τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ. Καββαθά, τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδ. Ανδρεάδη κ.α., αλλά και τον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη, ενώ στο πρόγραμμα των επαφών τους εντάσσεται και ο επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κ. Π. Λιαργκόβας.

Επισημαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδεριο ελέγχει τα έσοδα και τις δαπάνες της ΕΕ για να εξακριβώσει αν οι πόροι της ΕΕ συλλέγονται και δαπανώνται σωστά, και αν αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την απαιτούμενη λογοδοσία.

Ελέγχει επίσης κάθε πρόσωπο ή φορέα που διαχειρίζεται ευρωπαϊκά κονδύλια – π.χ. με επιτόπιους ελέγχους στα όργανα της ΕΕ (ιδίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή), στις χώρες της ΕΕ και τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια από την ΕΕ. Αναφέρει κάθε υπόνοια σχετική με απάτη, διαφθορά ή άλλη παράνομη δραστηριότητα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) και τέλος συντάσσει ετήσια έκθεση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ, την οποία το ΕΚ εξετάζει προτού αποφασίσει αν θα εγκρίνει τη διαχείριση του προϋπολογισμού της ΕΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ