7 απίθανες λύσεις για το σπίτι με λίγο αλουμινόχαρτο [εικόνες] - iefimerida.gr

7 απίθανες λύσεις για το σπίτι με λίγο αλουμινόχαρτο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζέστανε το παγωμένο δωμάτιο, γυάλισε τα κοσμήματά σου, ακόνισε το ψαλίδι στη στιγμή, απομάκρυνε το pet από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Διάβασε παρακάτω...

Δες το κλασικό ρολό αλουμινόχαρτου σαν το μυστικό σου όπλο για διάφορα προβλήματα του νοικοκυριού – που δεν έχεις χρόνο να λύσεις. Και δεν θέλεις να ξοδέψεις και χρήματα για να τα λύσεις, προς το παρόν τουλάχιστον.

7 απίθανες λύσεις για το σπίτι με λίγο αλουμινόχαρτο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αρχίζουμε λοιπόν:

7 απίθανες λύσεις για το σπίτι με λίγο αλουμινόχαρτο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

1. Βγάλε τη σκουριά από το μεταλλικό κουρτινόξυλο του μπάνιου
Θέλεις να το αλλάξεις κάποια στιγμή επειδή σκούριασε και δεν μπορείς να το βλέπεις αλλά βαριέσαι να τρέχεις τώρα. Κατανοητό! Πάρε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, φτιάξτε μια μικρή μπάλα μ΄αυτό και άρχισε να ξύνεις τη σκουριά. Θα πάθεις σοκ με την αποτελεσματικότητά του!

7 απίθανες λύσεις για το σπίτι με λίγο αλουμινόχαρτο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

2. Ακόνισε το ψαλίδι που δεν κόβει
Τη στιγμή που το χρειάζεσαι συνειδητοποιείς ότι δεν κόβει και σου σπάει τα νεύρα. Χαλάρωσε. Ούτε ακονιστήρι χρειάζεσαι (αν δεν σου βρίσκεται ήδη) ούτε αξίζει να τρέχεις να αγοράζεις επί τόπου για να κάνεις τη δουλειά σου. Πάρε μια φέτα αλουμινόχαρτο και άρχισε να την κόβεις με το ψαλίδι σου. Μέσα σε δευτερόλεπτα το ακόνισες!

7 απίθανες λύσεις για το σπίτι με λίγο αλουμινόχαρτο [εικόνες] | iefimerida.gr 3



3. Ζέστανε το δωμάτιό σου στο πι και φι
Την επόμενη φορά που θα μπεις μέσα στο δωμάτιό σου και θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι στην Ανταρκτική... κάνε το εξής πρακτικό: πάρε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ, τύλιξέ το με αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ το πίσω από το σώμα του καλοριφέρ σου όταν αυτό είναι αναμμένο. Η ζέστη του καλοριφέρ θα πολλαπλασιαστεί αμέσως!

7 απίθανες λύσεις για το σπίτι με λίγο αλουμινόχαρτο [εικόνες] | iefimerida.gr 4



4. Διώξε τον στατικό ηλεκτρισμό από τα ρούχα σου
Είναι εκνευριστικό, το ξέρουμε. Όποτε πας να φορέσεις το (ακριβό!) μεταξωτό παντελόνι σου, αυτό κολλάει πάνω στο εσώρουχό σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις... Είναι απλό: βάλε σε μια υφασμάτινη σακούλα το ρούχο που ηλεκτρίζεται. Πάρε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, φτιάξε μ' αυτό μια ωραία μπάλα και βάλε την κι αυτήν μέσα στη σακούλα. Ανακίνησε τη σακούλα για να ακουμπήσει σε διάφορα σημεία το ρούχο η μπάλα. Τέλος.

7 απίθανες λύσεις για το σπίτι με λίγο αλουμινόχαρτο [εικόνες] | iefimerida.gr 5

5. Γυάλισε τα παλιά χρυσά και ασημένια κοσμήματά σου
Έχουν θαμπώσει ή έχουν μαυρίσει και βαριέσαι να τα τρίψεις; Πάρε ένα μπολ και τύλιξέ το εσωτερικά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Γέμισε το με νερό και πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό σε σκόνη (χωρίς λευκαντικό). Τοποθέτησε μέσα ένα ένα τα κοσμήματα και άφησέ τα για ένα λεπτό. Θα λάμψουν σαν καινούργια! Μετά ξέπλυνέ τα με νερό για να φύγει το σαπούνι και σκούπισέ τα με ένα καθαρό πανί.

7 απίθανες λύσεις για το σπίτι με λίγο αλουμινόχαρτο [εικόνες] | iefimerida.gr 6

6. Σιδέρωσε τα ρούχα σου στον μισό χρόνο, χωρίς σπρέι σιδερώματος
Σου τελείωσε το σπρέι και δεν θέλεις με τίποτα να ξοδέψεις όλο το απόγευμα πάνω από τη σανίδα σιδερώματος. ΟΚ! Πάρε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ το κάτω από το κάλυμμα της σανίδας. Το αλουμινόχαρτο θα αντανακλά τη θέρμη του σίδερου καθώς θα σιδερώνεις και θα τη διπλασιάζει. Αποτέλεσμα; Θα τελειώσεις το σιδέρωμα στον μισό χρόνο απ΄ότι θα χρειαζόσουν κανονικά.

7 απίθανες λύσεις για το σπίτι με λίγο αλουμινόχαρτο [εικόνες] | iefimerida.gr 7

7. Εμπόδισε το κατοικίδιο να τρυπώνει κάτω από χριστουγεννιάτικο δέντρο
Κάθε φορά που πλησιάζει το στολισμένο δέντρο τρομάζεις για πολλούς λόγους: α) μπορεί να σου ρίξει το δέντρο, β) μπορεί να σου χαλάσει τη φάτνη, γ) μπορεί να σου μασουλήσει τα πακέτα με τα δώρα, δ) μπορεί να σου πάθει ηλεκτροπληξία με τα φωτάκια. Μην ανησυχείς.
Κόψε μικρά κομματάκια αλουμινόχαρτο και τσαλάκωσέ τα ελαφρά. Άπλωσέ τα γύρω από το δέντρο σαν νιφάδες και περίμενε. Μόλις πάει το ζωάκι να πατήσει κάποια από τις νιφάδες θα τρομάξει και δεν θα ξαναπλησιάσει το δέντρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ