Τουρκία: Ερωτηματικά γύρω από τη δολοφονία του δικηγόρου -Αστυνομικός απείλησε τη χήρα του [βίντεο] - iefimerida.gr

Τουρκία: Ερωτηματικά γύρω από τη δολοφονία του δικηγόρου -Αστυνομικός απείλησε τη χήρα του [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά ερωτήματα αιωρούνται γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ Ταχίρ Ελτσί, τα οποία ανέκυψαν λόγω της... εξέλιξης της τεχνολογίας.

Ένα βίντεο που καταγράφει τη δολοφονία και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν κάνει από χτες το γύρο της Τουρκίας μέσω διαδικτύου και προκαλεί τα ερωτήματα και τις υποψίες.

Στο βίντεο αστυνομικοί εμφανίζονται να πυροβολούν από απόσταση περίπου δύο μέτρων δύο άτομα τα οποία παρουσιάζονται ως οι τρομοκράτες και να μην τους πετυχαίνουν. Πρόκειται για το σημείο όπου βρισκόταν ο Ελτσί. Παρευρίσκονταν δημοσιογράφοι, δικηγόροι και αστυνομικοί. Από το βάθος του δρόμου, οι δύο τρομοκράτες αρχίζουν κάποια στιγμή να τρέχουν προς το σημείο αυτό, κάτω από τους πυροβολισμούς των αστυνομικών. Οι τρομοκράτες περνούν μπροστά από τους αστυνομικούς και συνεχίζουν να τρέχουν κατά μήκους του δρόμου. Σε όλη αυτή τη διάρκεια οι αστυνομικοί πυροβολούν. Οι τρομοκράτες συνεχίζουν, αλλά εν τω μεταξύ τραυματίζεται θανάσιμα στο κεφάλι ο Ελτσί. Σε όλη αυτή τη διάρκεια οι τρομοκράτες δεν πυροβολούν. Πράγμα που προκαλεί το ερώτημα «ποιος πυροβόλησε τελικά εναντίον του Ελτσί; Οι μόνοι που φαίνεται να πυροβολούν είναι οι αστυνομικοί.

Τα ερωτήματα αυτά διατυπώνονται από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες.

Ένας από τους αστυνομικούς αυτούς δηλώνει ότι «δεν κατάφερα να τους πετύχω επειδή έτρεχαν και επειδή ένας από αυτούς έριξε προς το μέρος μου το όπλο του».

Μετά το επεισόδιο, η χήρα Ελτσί δέχτηκε απειλή μέσω «Twitter». «Τώρα σειρά σου» γράφει το μήνυμα, το οποίο εστάλη από αστυνομικό. Η ασφάλεια μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ξεκίνησε σχετική έρευνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντιγιάρμπακιρ δικηγόρος δολοφονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ