ΝΑΤΟ: Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται τον εναέριο χώρο της - iefimerida.gr

ΝΑΤΟ: Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται τον εναέριο χώρο της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία εξέφρασε ο γ.γ της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Ολοι οι Σύμμαχοι υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται τον εναέριο χώρο της», τόνισε.

Από τη πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για αμυντική κίνηση της χώρας του, τονίζοντας, ωστόσο, πως επιθυμία της τουρκικής πλευρά είναι να μην υπάρξει κλιμάκωση της κατάστασης και είναι έτοιμη για συνομιλίες σε κάθε επίπεδο.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να μας ζητήσει να απολογηθούμε», επεσήμανε, απαντώντας σε ερώτηση αν η Τουρκία θα ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει συνάντηση του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πέσκοφ, ο κ. Πούτιν το πιθανότερο είναι συνομιλήσει με τον Μπραράκ Ομπάμα στο περιθώριο της Συνόδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ Τουρκία ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ