Κατέλυσαν το κράτος - Ξύλο, πέτρες και αυγά εναντίον πολιτικών - iefimerida.gr

Κατέλυσαν το κράτος - Ξύλο, πέτρες και αυγά εναντίον πολιτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάος επικράτησε χτες στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με αποκορύφωμα την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω των υβριστικών συνθημάτων κατά του προσώπου του από αγανακτισμένους πολίτες.

Οι διαδηλωτές είχαν κλείσει το δρόμο στον οποίο γίνεται η παρέλαση και φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων, όπου βρισκόταν και ο κ. Παπούλιας. Κατά την αποχώρησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι λυπάται γι' αυτήν την κατάσταση και τόνισε: «Είναι ντροπή να με λένε προδότη, πολέμησα για την πατρίδα από τα 15 μου». Με γραπτή του δήλωση το απόγευμα, ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για κατάχρηση του δικαιώματος της διαμαρτυρίας και τόνισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση είναι «υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική».

Ανάλογο σκηνικό είχε στηθεί σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας. Αγανακτισμένοι ζητούσαν να μην υπάρχουν πολιτικοί στην εξέδρα των επισήμων και όπου υπήρχαν εκτόξευαν υβριστικά συνθήματα και κινούνταν εναντίον τους. Αποκορύφωμα τα Τρίκαλα, όπου ένας νεαρός γρονθοκόπησε τον βουλευτή Χρήστο Μαγκούφη, με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος.

Για αυταρχισμό κάποιων να επιβάλλουν τις απόψεις τους έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, μιλώντας χτες στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κρήτη. ««Αυταρχισμός είναι να θέλουν να διαιρούν το λαό σε εθνικόφρονες και μη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Κάρολο Παπούλια το μεσημέρι.

Η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε τα επεισόδια. Σε δήλωσή του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως πρόκειται για έναν ολέθριο τρόπο αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική και τόνισε ότι «μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους».

Ανάμεικτη ήταν η αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για δικαιολογημένη αντίδραση, ενώ ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία καταδίκασαν τα έκτροπα. Την παραίτηση Παπουτσή ζήτησε ο κ. Καρατζαφέρης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ