Γερμανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Άσαντ στη μάχη κατά του ΙΚ - iefimerida.gr

Γερμανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Άσαντ στη μάχη κατά του ΙΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εμφανίστηκε ανοικτή στη συμμετοχή του συριακού στρατού του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη διεθνή μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, συμφωνώντας με τη θέση της Γαλλίας.

«Υπάρχει ένα μέρος των στρατευμάτων στη Συρία που μπορούμε να συμπεριλάβουμε (στη μάχη), όπως και στην περίπτωση του Ιράκ έγινε με επιτυχία η εκπαίδευση τοπικών στρατευμάτων», δήλωσε η συντηρητική υπουργός χθες Κυριακή στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Παρόλα αυτά η φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι «δεν υπάρχει μέλλον με τον Άσαντ και αυτό είναι ξεκάθαρο», ξεκαθαρίζοντας ότι χρειάζεται μια μεταβατική φάση χωρίς τον Σύρο πρόεδρο, στη διάρκεια της οποίας όμως θα διατηρηθεί το κράτος δικαίου στη Συρία.

«Γι’ αυτό είναι σωστό να συζητήσουμε με τα συριακά στρατεύματα τι θα συμβεί με τον Άσαντ, μόλις ξεκαθαρίσει πότε θα ξεκινήσει αυτή η μεταβατική φάση», επεσήμανε η φον ντερ Λάιεν.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς πρότεινε για πρώτη φορά την Παρασκευή μια συνεργασία με τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας εναντίον του ΙΚ.

Παράλληλα σε σημερινό της άρθρο στην εφημερίδα Bild η Γερμανίδα υπουργός ζήτησε από την οικονομία να συνδράμει στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.

Το ΙΚ «πρέπει να καταπολεμηθεί σε όλα τα επίπεδα», τόνισε η φον ντερ Λάιεν, μεταξύ αυτών και τη διακοπή της χρηματοδότησής του αλλά και το σαμποτάζ της προπαγάνδας του μέσω του Διαδικτύου.

Εξάλλου η υπουργός επεσήμανε ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση σε κράτη, όπως το Μαλί, η Τυνησία, η Ιορδανία και ο Λίβανος, που απειλούνται άμεσα από την επιρροή των τζιχαντιστών.

«Προς αυτή την κατεύθυνση χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία και όχι μόνο μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας. Η οικονομία πρέπει να συνδράμει», εξήγησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ