Απαλό και ενυδατωμένο δέρμα και τον χειμώνα - Τα 5 κόλπα [λίστα] - iefimerida.gr

Απαλό και ενυδατωμένο δέρμα και τον χειμώνα - Τα 5 κόλπα [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο χειμώνας είναι «σκληρός» απέναντι στο δέρμα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι άνεμοι, ο ξηρός αέρας στο εσωτερικό των σπιτιών κάνουν το δέρμα θαμπό και τραχύ.

Για να κρατήσετε το δέρμα σας λαμπερό και απαλό, υπάρχουν 5 απλές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν:

  • Στροφή στην υγιεινή διατροφή

Την επόμενη φορά που θα είστε στο σουπερμάρκετ γεμίστε το καλάθι σας με ψάρια, ελαιόλαδο, αυγά, αβοκάντο, τα οποία είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λίπη και ω-3. Αυτά προστατεύουν τη φυσική υγρασία του δέρματός σας, που είναι και το «κλειδί» της ενυδάτωσης.

  • Φορέστε αντιηλιακό

Η χρήση του, όπως ξέρετε, δεν περιορίζεται μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Απαραίτητη είναι η εφαρμογή τους και τον χειμώνα. Μάλιστα, όταν βρίσκεστε σε ένα χιονισμένο τοπίο, η χρήση του επιβάλλεται, τουλάχιστον κάθε δύο ώρες.

  • Ενυδατωθείτε

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη. Πέρα από τις κρέμες χεριών και προσώπου, μπορείτε να δοκιμάσετε και φυσικές μάσκες, από γιαούρτι, μπανάνα ή αβοκάντο.

  • Αποφύγετε το καυτό νερό

Οταν πλένετε το πρόσωπο ή το σώμα σας, μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό. Το πολύ ζεστό νερό ενισχύει την ξηρότητα του δέρματος, καθώς απομακρύνει την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας, καθιστώντας της ευάλωτη.

  • Πίνετε νερό

Η εσωτερική ενυδάτωση είναι επίσης σύμμαχός σας για την διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος. Το νερό είναι ευεργετικό για την υγεία σας και το δέρμα σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απαλό δέρμα χειμώνας συμβουλές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ