Αγρια επεισόδια στο Παρίσι – Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών για την κλιματική αλλαγή [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αγρια επεισόδια στο Παρίσι – Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών για την κλιματική αλλαγή [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γάλλοι αστυνομικοί με εξάρτηση κατά των διαδηλώσεων έριξαν δακρυγόνα κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την κλιματική αλλαγή στην πλατεία Ρεπουμπλίκ, στο κέντρο του Παρισιού, κοντά στο σημείο όπου νωρίτερα ακτιβιστές για το κλίμα είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα.

Περίπου 200 διαδηλωτές, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε έναν δρόμο που οδηγεί στην πλατεία, η οποία έχει γίνει σημείο συγκέντρωσης για τους Παριζιάνους μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι.

Η αστυνομία έριξε χημικά εναντίον ορισμένων διαδηλωτών που προσπάθησαν να φθάσουν στην πλατεία και χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διασκορπίσει άλλους.

Διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα υπέρ του κλίματος και της δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει το Associated Press η γαλλική αστυνομία έχει προχωρήσει και σε 100 συλλήψεις.

Ολάντ: Σκανδαλώδεις ενέργειες ταραχοποιών

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για «σκανδαλώδεις» ενέργειες των «ταραχοποιών στοιχείων» που προκάλεσαν επεισόδια σήμερα στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο Παρίσι.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν ταραχοποιά στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέσχη με τους προασπιστές του περιβάλλοντος» επισήμανε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους από τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, ενώ κατήγγειλε τα «λυπηρά, θα έλεγα ακόμα και σκανδαλώδη» επεισόδια.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν έχουν καμία θέση και θα κάνουμε τα πάντα για να τους απομακρύνουμε» προειδοποίησε ο Ολάντ, ο οποίος προσέθεσε: «για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν επιτρέπονται οι διαδηλώσεις» και «επιβλήθηκαν κατ’ οίκον περιορισμοί».

«Είναι διπλά λυπηρό, θα έλεγα ακόμα και σκανδαλώδες. Στην πλατεία της Δημοκρατίας (σημειώθηκαν αυτά τα επεισόδια), εκεί όπου οι πολίτες έχουν αφήσει όλα αυτά τα λουλούδια, αυτά τα κεριά στη μνήμη εκείνων που σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των τρομοκρατών» την 13ης Νοεμβρίου, σημείωσε ο ίδιος.

Όμως επίσης, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, «σε σχέση με το διακύβευμα της διάσκεψης για το Κλίμα που θα συμβάλει προκειμένου η Υφήλιος να αποφασίσει για το μέλλον του πλανήτη».

Αγρια επεισόδια στο Παρίσι – Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών για την κλιματική αλλαγή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Αγρια επεισόδια στο Παρίσι – Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών για την κλιματική αλλαγή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Αγρια επεισόδια στο Παρίσι – Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών για την κλιματική αλλαγή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Αγρια επεισόδια στο Παρίσι – Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών για την κλιματική αλλαγή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Αγρια επεισόδια στο Παρίσι – Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών για την κλιματική αλλαγή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Αγρια επεισόδια στο Παρίσι – Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών για την κλιματική αλλαγή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Αγρια επεισόδια στο Παρίσι – Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών για την κλιματική αλλαγή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Νωρίτερα, οι Γάλλοι που διαδήλωσαν σχημάτισαν μια «ανθρώπινη αλυσίδα» σε κεντρικό δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για «την επείγουσα κατάσταση του κλίματος», την παραμονή της συγκέντρωσης στη Γαλλία 150 ηγετών για τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ