Συνέλαβαν δύο Σύρους με πλαστά διαβατήρια στο Μπέργκαμο -Ιταλικά ΜΜΕ: Ο ένας τζιχαντιστής - iefimerida.gr

Συνέλαβαν δύο Σύρους με πλαστά διαβατήρια στο Μπέργκαμο -Ιταλικά ΜΜΕ: Ο ένας τζιχαντιστής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο Σύροι, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν στη Μάλτα με πλαστά διαβατήρια, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο το Σάββατο.

Πρόκειται για τον 30χρονο Αλάλι Φαουγουάφ και τον 19χρονο Αλάρι Αζμα, με τον πρώτο να είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο. Μάλιστα, στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε φωτογραφία του στην οποία φορά την στολή του ισλαμικού στρατού.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται απλώς για την στολή αστυφύλακα και πρόσθεσε ότι όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Ράκα, όλοι οι πολίτες υποχρεώθηκαν να γραφτούν σε ειδικές λίστες για να βρουν εργασία.

Από την πλευρά του, ο 19χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση, την οποία δήλωσε ότι μισεί γιατί δολοφόνησε τη μητέρα του. Ομως, ο εισαγγελέας αποφάσισε την προφυλάκισή τους, σε απομόνωση, μέχρι να δικαστούν στις 17 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ