Διχασμένοι οι Γερμανοί για την Μέρκελ - Οχι ξανά υποψήφια για την καγκελαρία, λένε σχεδόν οι μισοί - iefimerida.gr

Διχασμένοι οι Γερμανοί για την Μέρκελ - Οχι ξανά υποψήφια για την καγκελαρία, λένε σχεδόν οι μισοί

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετοι με το ενδεχόμενο να είναι η Ανγκελα Μέρκελ ξανά υποψήφια για την καγκελαρία στις εκλογές του 2017, είναι σχεδόν οι μισοί Γερμανοί ψηφοφόροι.

Αυτό έδειξε δημοσκόπηση της TNS-Emnid, για την εφημερίδα Bild, σύμφωνα με την οποία το 48% των ερωτηθέντων τάσσεται εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ για την καγκελαρία, την ώρα όμως που το 44% επιθυμεί η νυν καγκελάριος να διεκδικήσει νέα θητεία.

Πιο αναλυτικά, το ποσοστό υπέρ της Μέρκελ είναι υψηλότερο στο ανατολικό τμήμα της χώρας (55%). Υψηλότερο είναι το ποσοστό της νυν καγκελαρίου επίσης μεταξύ των γυναικών (46%), κατά την έρευνα.

Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του κόμματος της Μέρκελ υποστηρίζει μια νέα υποψηφιότητα της (87%), ενώ ένα 12% αντιμετωπίζει πιο επιφυλακτικά το ενδεχόμενο αυτό.

Η πολιτική της Μέρκελ έναντι των προσφύγων θεωρείται σωστή από το 40% των ψηφοφόρων. Αντιθέτως, το 47% αντιμετωπίζει την προσέγγισή της με δυσαρέσκεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ