Βρετανός υπ. Αμυνας: Στον «αέρα» η ψηφοφορία για τη συμμετοχή στους βομβαρδισμούς στη Συρία - iefimerida.gr

Βρετανός υπ. Αμυνας: Στον «αέρα» η ψηφοφορία για τη συμμετοχή στους βομβαρδισμούς στη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αβέβαιη είναι η διεξαγωγή ψηφοφορίας, στη Βουλή των Κοινοτήτων, με αντικείμενο την έναρξη βρετανικών βομβαρδισμών στη Συρία, παραδέχθηκε ο υπουργός Αμυνας της χώρας.

Η συναίνεση που θέλει η κυβέρνηση, πριν προχωρήσει στην ψηφοφορία, αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, καθώς ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ενδέχεται να δώσει εντολή στους βουλευτές του να καταψηφίσουν την πρόταση.

Παρόλα αυτά ο υπουργός Αμυνας, Μάικλ Φάλον, εξέφρασε την ελπίδα σε συνέντευξη στην Telegraph ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα ζυγίσουν προσεκτικά τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της κυβερνητικής πρότασης.

Οι Εργατικοί παραμένουν βαθιά διχασμένοι όσον αφορά αυτό το ζήτημα. Ο Κόρμπιν θέλει μεν να καταψηφίσουν την έναρξη των βρετανικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία. Ομως κοινοβουλευτικοί του κόμματός του, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στην ηγετική ομάδα, αξιώνουν να τους επιτραπεί να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να μην χαραχθεί κομματική γραμμή.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θέλει όσο το δυνατόν πιο ευρεία υποστήριξη από τους βουλευτές για την επέκταση των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, καθώς ήδη η Βρετανία κάνει αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Σε ερώτηση για το αν είναι βέβαιη η διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ο Φάλον απάντησε: «Οχι. Εχουμε δεσμευθεί να οικοδομήσουμε συναίνεση, να δούμε εάν υπάρχει πλειοψηφία ευρείας κλίμακας στο σώμα» και πρόσθεσε ότι θα γινόταν δύσκολη η διεξαγωγή ψηφοφορίας αν ο Κόρμπιν καλούσε τους βουλευτές του να καταψηφίσουν την πρόταση.

Ο Κάμερον είχε ηττηθεί στην ψηφοφορία η οποία είχε διεξαχθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων όταν είχε ζητήσει εντολή για την έναρξη αεροπορικών επιδρομών εναντίον των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ, το 2013. Σε εκείνη την περίπτωση, οι Εργατικοί δεν είχαν επιτρέψει ψήφο κατά συνείδηση, αντιθέτως είχαν καλέσει τους βουλευτές τους να ταχθούν εναντίον της πρότασης της κυβέρνησης των Τόρις.

Μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε προχθές Παρασκευή κατέδειξε ότι το 48% των ψηφοφόρων στη Βρετανία τάσσεται υπέρ της επέκτασης των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία για να πληγεί το Ισλαμικό Κράτος, ενώ το 30% εναντιώνεται στην πρόταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία βομβαρδισμοί Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ