Σε 1.000 ανθρώπους έχουν απαγορεύσει οι Γάλλοι την είσοδο στην χώρα -Ενόψει της Συνόδου για το κλίμα - iefimerida.gr

Σε 1.000 ανθρώπους έχουν απαγορεύσει οι Γάλλοι την είσοδο στην χώρα -Ενόψει της Συνόδου για το κλίμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η Γαλλία προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, έπειτα από το αιματοκύλισμα του Παρισιού από τους τζιχαντιστές, η χώρα ετοιμάζεται για τη Σύνοδο για το κλίμα.

Τουλάχιστον σε 1.000 ανθρώπους έχει απαγορευθεί η είσοδος στη Γαλλία, ως μέτρο ασφαλείας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές το Σάββατο. Ηγέτες και αξιωματούχοι από 196 χώρες θα πάρουν μέρος στις συζητήσεις για την προσπάθεια επιβράδυνσης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, από 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα σε αυτούς που θα δώσουν το παρών, είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και ο πρόεδρος της Κίνας.

Η Σύνοδος θα γίνει υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έπειτα από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σχεδόν 1.000 άνθρωποι, που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια, έχει απαγορευθεί να εισέλθουν στη χώρα, από τη στιγμή που έγιναν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα.

Η τελευταία παγκόσμια συνθήκη για το κλίμα ήταν το πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο υπεγράφη το 1997 και απαιτούσε μόνο από τις πλούσιες χώρες να μειώσουν τις εκπομπές αερίων. Οι ΗΠΑ, η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων, δεν είχε μετάσχει σε εκείνη τη Σύνοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία σύνοδος κλίμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ