Eρευνες στη Σλοβακία για τις επιθέσεις στο Παρίσι -Εξετάζουν αν προέρχονται από εκεί τα όπλα - iefimerida.gr

Eρευνες στη Σλοβακία για τις επιθέσεις στο Παρίσι -Εξετάζουν αν προέρχονται από εκεί τα όπλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Σλοβακία επεκτάθηκαν οι έρευνες για το μακελειό στο Παρίσι, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να προέρχονται από εκεί τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Την περασμένη εβδομάδα το τσέχικο site Lidovky έγραψε πως τον Απρίλιο η τσέχικη αστυνομία συνέλαβε δύο Γάλλους υπηκόους που αποπειράθηκαν να περάσουν τα σύνορα με τη Σλοβακία με ένα αυτοκίνητο γεμάτο όπλα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο άνδρες μετέφεραν ρεπλίκες τουφεκιών και όπλων μικρού διαμετρήματος του σλοβάκικου στρατού που θα μπορούσαν εύκολα να μετατραπούν σε αληθινά. Μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου πολλά ΜΜΕ είχαν υποστηρίξει ότι οι δράστες τους χρησιμοποίησαν δύο τροποποιημένα «σλοβάκικα Καλάσνικοφ», αντίγραφα του ρωσικού τουφεκιού εφόδου AK-47.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv και άλλα ΜΜΕ μετέδωσαν χθες ότι τα Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στο Παρίσι μπορεί να είχαν αγοραστεί από έναν Γερμανό έμπορο όπλων, που κατονομάστηκε από τις αρχές ως Σάσα Β. Ο 34χρονος από τη Μάγκστατ φέρεται να διακινούσε όπλα μέσω του λεγόμενου darknet, όπου είχε δημιουργήσει έναν ιστότοπο για την πώληση οπλισμού διαφόρων τύπων. Ο άνδρας συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σλοβακία όπλα Παρίσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ