Ο Κουρουμπλής ανακοίνωσε κονδύλι 1,5 εκατ. ευρώ στη σεισμόπληκτη Λευκάδα - iefimerida.gr

Ο Κουρουμπλής ανακοίνωσε κονδύλι 1,5 εκατ. ευρώ στη σεισμόπληκτη Λευκάδα

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κονδύλι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην πληγείσα Λευκάδα μετά τον πρόσφατο σεισμό για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.

Ο υπουργός βρέθηκε την Παρασκευή στο νησί με αφορμή τις εργασίες της 3ης Τακτικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο κ. Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και διαπίστωσε τις ανάγκες και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Κατά τη συζήτηση που επακολούθησε με τους θεσμικούς παράγοντες, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δια του υπουργού Υποδομών, έχει εγκρίνει ποσό 1,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των δημοσίων υποδομών (δρόμων, σχολείων, δικτύων ύδρευσης κ.α.), ενώ οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις λήξει ο συναγερμός του ΟΑΣΠ.

Ο υπουργός υποσχέθηκε επίσης ότι θα εξασφαλίσει πιστώσεις προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών σε Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλλονιά - καθώς και ότι θα ενισχυθεί οικονομικά ο δήμος Λευκάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λευκάδα Σεισμός κονδύλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ