Αντιπολίτευση και ΑΝΕΛ «μπλόκαραν» τον Σπίρτζη στον διορισμό ηγεσιών στις συγκοινωνίες - iefimerida.gr

Αντιπολίτευση και ΑΝΕΛ «μπλόκαραν» τον Σπίρτζη στον διορισμό ηγεσιών στις συγκοινωνίες

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε υποχώρηση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη κατέληξε η προσπάθεια του να περάσει από την επιτροπή της Βουλής της νέες ηγεσίες στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης πρότεινε 6 συνολικά πρόσωπα να στελεχώσουν τις αντίστοιχες θέσεις προέδρων και διευθύνοντων συμβούλων στον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΥ και το ΣΤΑ.ΣΥ.

Ωστόσο, το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει διάκριση μεταξύ του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου, καθώς και οι δύο αυτές ιδιότητες πρέπει να αφορούν ένα μόνο άτομο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και οι ΑΝΕΛ – ακόμη και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επιχείρησαν να πείσουν τον κ. Σπίρτζη ότι δεν μπορεί να περάσει 6 άτομα στις διοικητικές αυτές θέσεις. Ο υπουργός επέμεινε επικαλούμενος νομικές γνωμοδοτήσεις που το επιτρέπουν, αλλά λύση δεν βρέθηκε. Μπροστά στον κίνδυνο να καταψηφιστούν οι προτάσεις του, ο κ. Σπίρτζης υπαναχώρησε, δηλώνοντας πως σύντομα θα φέρει στη Βουλή τροπολογία που θα λύνει το πρόβλημα. Με αποτέλεσμα οι κρίσιμοι φορείς για τις δημόσιες συγκοινωνίες να παραμένουν ακέφαλοι στο μεταξύ διάστημα.

Οι προτάσεις Σπίρτζη

1. ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών)

  • Αναστάσιος Ταστάνης – Πρόεδρος
  • Ιωάννης Σκουμπούρης - Διευθύνων Σύμβουλος

2. ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες)

  • Ζωή Γεωργίου - Πρόεδρος
  • Γεώργιος Αναγνωστόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος

3. ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες)

  • Σταύρος Στεφόπουλος - Πρόεδρος
  • Παναγιώτης Βόγκας -Διευθύνων Σύμβουλος
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ