Με άνοδο 1,09% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών - iefimerida.gr

Με άνοδο 1,09% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ και της Viohalco, ενώ με μεγάλες απώλειες έκλεισε η μετοχή της Εθνικής (-16,49%).

Από σήμερα 27/11 έως και τις 2/12, οι μετοχές των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, θα βρίσκονται εκτός διαπραγμάτευσης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του reverse split, ενώ η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής αναστέλλεται από την ερχόμενη Δευτέρα.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής αναστέλλεται από τη Δευτέρα 30/11.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 649,79 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,09%.

Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε πάνω από τα επίπεδα των 650 μονάδων, καταγράφοντας υψηλότερη τιμή στις 652,39 μονάδες (+1,50%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση 1,37%, από τις αρχές Νοεμβρίου υποχωρεί κατά 7,33%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 21,35%.

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς δεν διαπραγματεύθηκαν οι μετοχές της Alpha Eurobank και Πειραιώς και ανήλθε στα 26,577 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 39.895.737 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,79%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο αγορά τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ